Recept

Körtés sajttorta - Gyümölcsös varázslat

A sajttorta akkor a legjobb, ha valamilyen gyümölccsel fogyasztjuk. De akár rögtön a krémet is ízesíthetjük így.

Hozzávalók

A tésztához:

  • 6 ek. Durvára őrölt, pirított török mogyoró,
  • 6 ek. Cukor
  • 12 dkg liszt,
  • 4 tojásfehérje
  • 100 g puha vaj

A töltelékhez:

  • 500 g ricotta
  • 500 g tejszín
  • 220 g cukor
  • 2 citrom leve
  • 1 kupica vilmoskörte
  • Vaníliás cukor
  • Frissen őrölt szerecsendió
  • 3 lap zselatin

Elkészítés
A körtét mossuk meg és vágjuk kis kockákra. Tegyük bele gy lábasba, majd engedjünk rá annyi vizet, hogy pont ellepje. Mehet bele a cukor, a citromlé és a fűszerek. Lassú tűzön főzzük meg a körtét.
A vajat a cukorral keverjük habosra. Tegyük bele a lisztet és a mogyorót. Egyesével mehet bele a tojások fehérje. Osszuk 2 részre, és süssük őket 20 percig 180 fokon.
A tejszínt verjük keményre 120 g cukorral. Tegyük bele a ricottát és némi citromlevet. A lapzselatint áztassuk vízbe és egy serpenyőbe kicsit melegítsük fel. Tegyük bele az tejszínes keverékbe. A krémet tegyük a tortalapok közé, majd 1 napig tároljuk hűtőbe.

Hidegen, friss körtével fogyasszuk.

Video Kiemelkedő női teljesítmények, neves sztárvendégek - Hetedszer ünnepeltük az Inspiráló Nőket

Hozzávalók

A tésztához:

  • 6 ek. Durvára őrölt, pirított török mogyoró,
  • 6 ek. Cukor
  • 12 dkg liszt,
  • 4 tojásfehérje
  • 100 g puha vaj

A töltelékhez:

  • 500 g ricotta
  • 500 g tejszín
  • 220 g cukor
  • 2 citrom leve
  • 1 kupica vilmoskörte
  • Vaníliás cukor
  • Frissen őrölt szerecsendió
  • 3 lap zselatin

Elkészítés
A körtét mossuk meg és vágjuk kis kockákra. Tegyük bele gy lábasba, majd engedjünk rá annyi vizet, hogy pont ellepje. Mehet bele a cukor, a citromlé és a fűszerek. Lassú tűzön főzzük meg a körtét.
A vajat a cukorral keverjük habosra. Tegyük bele a lisztet és a mogyorót. Egyesével mehet bele a tojások fehérje. Osszuk 2 részre, és süssük őket 20 percig 180 fokon.
A tejszínt verjük keményre 120 g cukorral. Tegyük bele a ricottát és némi citromlevet. A lapzselatint áztassuk vízbe és egy serpenyőbe kicsit melegítsük fel. Tegyük bele az tejszínes keverékbe. A krémet tegyük a tortalapok közé, majd 1 napig tároljuk hűtőbe.

Hidegen, friss körtével fogyasszuk.

Oldalak

Recept
Egészség
A délutáni szunyókálás jól eshet, de ha túl gyakran van rá szükséged, lehet, hogy a tested így jelezheti: valami nincs rendben az egészségeddel.
Home&Design
Mi lenne, ha az otthonod színe önállóan változna az évszakokkal? Joe Doucet, a New York-i tervező és feltaláló, pontosan ezen dolgozik. Az ő találmánya, a hőmérsékletre reagáló „klímafesték” új...
Lifestyle
Amint beköszönt a hűvösebb, csípősebb idő, megszaporodnak a levegőben a kórokozók. A hideg, vírusos időben megnövekedik a náthás megbetegedések és a megfázásos esetek száma, és mi segíthetne jobban...
Lifestyle
A digitális világ ma már elválaszthatatlan része a gyerekek életének – teljesen elszigetelni őket tőle nem is lehet, nem is kell. A kérdés inkább az, mennyi képernyőidő fér még bele az egészséges...
Fashion&Beauty
Valószínűleg már milliószor hallottad, de fontos hangsúlyozni: a szemkörnyék a legérzékenyebb és legkényesebb bőr az egész arcodon. Tudjuk ezt, te is tudod, ezért minden este gondosan viszed fel a...
Sztárok
A 26 éves modell őszinte, filtermentes bejegyzése azonnal megmozgatta a követőket: sokak szerint még soha nem tűnt ennyire közvetlennek és magával ragadónak.