Karalábéleves - Ásványi anyagokban gazdag ebéd

A karalábét nagy előszeretettel fogyasztjuk leves, vagy főzelék formájában. Nem véletlen, hiszen nagyban hozzá járul az emésztésünkhöz, a benne található ásványi anyagok miatt.

Hozzávalók

  • 50 dkg karalábé
  • 2 ek olaj
  • 5 dkg liszt
  • 1 dl tejföl
  • 1 csomag petrezselyem

Elkészítés
Hámozzuk meg a karalábét, úgy, hogy a fás részeket eltávolítjuk. Vágjuk kis szeletekre és sózzuk meg, Az olajat forrósítsuk fel, és pároljuk meg benne a karalábét. Szórjuk rá a lisztet, és így pirítsuk meg. Öntsük fel hideg vízzel és főzzük még 20 percig.

Friss petrezselyemmel és tejföllel tálaljuk.

Oldalak

Sztárok
Az egész 80-as éveket meghatározta a mára ikonikussá vált Flashdance. Töretlen sikerén nincs is mit csodálkozni, de azon már igen, hogy Jennifer Beals közel a hatvanhoz még mindig úgy fest, mint egy...
Utazás
Az esztendő kilencedik hónapja a nyár szerelmeseinek kedvezett, azonban lassan beköszönt az október, és ezt egyre inkább tükrözi az időjárás is.
Lifestyle
Valószínűleg te is használtad már, sőt, el is gondolkodtál azon, miért van a kocsiban a fejed fölött egy fogantyú. Bizonyára van is egy elképzelésed arról, mit keres ott, de könnyen lehet, hogy a...