Körtés sajttorta - Gyümölcsös varázslat

A sajttorta akkor a legjobb, ha valamilyen gyümölccsel fogyasztjuk. De akár rögtön a krémet is ízesíthetjük így.

Hozzávalók

A tésztához:

  • 6 ek. Durvára őrölt, pirított török mogyoró,
  • 6 ek. Cukor
  • 12 dkg liszt,
  • 4 tojásfehérje
  • 100 g puha vaj

A töltelékhez:

  • 500 g ricotta
  • 500 g tejszín
  • 220 g cukor
  • 2 citrom leve
  • 1 kupica vilmoskörte
  • Vaníliás cukor
  • Frissen őrölt szerecsendió
  • 3 lap zselatin

Elkészítés
A körtét mossuk meg és vágjuk kis kockákra. Tegyük bele gy lábasba, majd engedjünk rá annyi vizet, hogy pont ellepje. Mehet bele a cukor, a citromlé és a fűszerek. Lassú tűzön főzzük meg a körtét.
A vajat a cukorral keverjük habosra. Tegyük bele a lisztet és a mogyorót. Egyesével mehet bele a tojások fehérje. Osszuk 2 részre, és süssük őket 20 percig 180 fokon.
A tejszínt verjük keményre 120 g cukorral. Tegyük bele a ricottát és némi citromlevet. A lapzselatint áztassuk vízbe és egy serpenyőbe kicsit melegítsük fel. Tegyük bele az tejszínes keverékbe. A krémet tegyük a tortalapok közé, majd 1 napig tároljuk hűtőbe.

Hidegen, friss körtével fogyasszuk.

Oldalak

Sztárok
Milyen is igazából az Inspiráló Nő? Nos, a kérdésre sokféle választ lehet adni, egy azonban biztos: Hevesi Kriszta a kisugárzásával, az évtizedes munkájával, a szemléletmódjával és a belső értékeivel...
Fashion&Beauty
Julia Roberts frizurája már nem a megszokott, egy új stílusra váltott a színésznő.