Sütőtökös nokedli - Könnyed kényeztetés

Az ősz egyik legsokoldalúbban felhasználható, és legfinomabb zöldsége a sütőtök. Az unalmas sütőben megsütött tök alternatívájaként kínálunk most néhány finomságot!

Hozzávalók:

  • 1 sütőtök
  • ½ kg liszt
  • 2 tojás
  • Olaj

Elkészítés:
A sütőtök megpucolása, kimagozása, felkockázása a legidőigényesebb rész, de megéri a fáradozást. A felkockázott sütőtököt puhára főzzük, kicsit hagyjuk kihűlni. Mikor kihűlt, turmix vagy krumplinyomó segítségével pépet készítünk a zöldségből. A püréhez hozzákeverjük a lisztet, a tojásokat, az olajat és a sót. Körülbelül nokedli állagú tésztát kell kapnunk, nem túl keményet, de nem is túl puhát. Ha elkészült a tészta, a nokedli szaggató segítségével forró vízbe szaggatjuk. A kész nokedlit apró kockákra vágott szalonnán is átfuttathatjuk, hogy egy kis füstös ízt kapjon. A sütőtök édeskés és a szalonna sós íze tökéletes kombinációt alkot. A nokedlit tejföllel, füstölt sajttal is tálalhatjuk.

Szerző: Duffek Judit

Oldalak

Sztárok
Fashion&Beauty
Ha te is szereted begöndöríteni a hajad, valószínűleg rengetegféle módszert kipróbáltál már a hajsütővastól kezdve egészen a hőmentes formázó eszközökig. Néhány alapvető szabályt viszont mindenképpen...
Sztárok
Rengeteg szabály és előírás határozza meg a brit királyi család életét, de gondoltad volna, hogy vannak olyan ételek is, melyeket egyenesen tilos fogyasztaniuk?