„Anyu, szeretlek” – Pilóták utolsó szavai a végzetes becsapódás előtt

Nem gyakran ismerjük meg egy ember utolsó szavait a halála előtt, egy lezuhanni készülő repülőgépen azonban rögzül, hogy mi hangzik el a végső pillanatokban.

A biztos halál előtti pillanatok

Hiába a repülés a legbiztonságosabb közlekedési forma, sajnos még napjainkban is előfordulnak emberéleteket követelő légi katasztrófák. Minden repülőgépen található egy úgynevezett feketedoboz, aminek része többek között a pilótafülke hangrögzítője, amely felvételt készít a repülőgéppilóták közti párbeszédről, hogy ezeket később felhasználhassák a baleset okainak kinyomozása során. Miközben ezek a fájlok létfontosságúak, gyakran óriási lélekjelenlétet igényel a meghallgatásuk, hiszen a pilóták életének utolsó szavait őrzik. Pánik, zavarodottság és néha elfogadás – a végső másodpercek hanganyagaiból válogattunk a The Sun gyűjtése alapján.

„Jó éjszakát, viszlát, meghalunk”

A LOT lengyel légitársaság 5055-ös járata New Yorkba tartott 1987-ben, amikor műszaki hiba következtében az egyik hajtómű felrobbant. A pilóta elvesztette az uralmat a gép felett, ami így lezuhant a Kabaty-erdőben, nem messze Varsótól. A katasztrófát senki nem élte túl.

Cikkünk a következő oldalon folytatódik – lapozz!

Fotó: 123rf.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!