Szilvás muffin - Őszi különlegesség

A szilva remek C-vitaminforrás és rengeteg ásványi anyag van benne. Nagy szerencsénkre elkészítés közben nem távozik belőle az összes pozitív hatású anyag.

Hozzávalók:

  • 30 dkg magozott szilva
  • 15 dkg barna cukor
  • 2 tojás
  • 12,5 dkg vaj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 0,6 dl tej
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 20 dkg liszt
  • 1 teáskanál fahéj

Elkészítés:
A vajat megolvasztom, a tojást összekeverem a barna cukorral, a vaníliás cukorral, a vajjal és a tejjel, majd mehet bele a fahéj, a liszt és a sütőpor. A szilvát összevágom, majd beleforgatom a tésztába. A muffin sütő mélyedéseibe bele teszem a papírokat, majd belekanalazom a tésztát. Majdnem peremig teltek, de nem baj, nem fognak nagyon megduzzadni. A 180 fokra előmelegített sütőbe teszem körülbelül 15-20 percre.

Oldalak

Lifestyle
Ha te sem szeretnéd, hogy a gyereked olyan homokozóban játszon, ami tele van macskaürülékkel vagy épp egyéb, bogarak és rovarok által terjesztett kórokozóval, akkor olvasd el cikkünket!
Fashion&Beauty
Noha a kerti partik lényege, hogy a résztvevők komfortosan érezzék magukat, így az sincs kőbe vésve, mi a tökéletes viselet ilyenkor, érdemes ihletet meríteni a dán királyné ruhatárából, ha...
Lifestyle
A pizza az az étel, ami a világ minden táján hódít, és kevés olyan ember van, aki ne fogyasztaná szívesen – sajnos azonban mivel nem kedvez túlzottan a diétának, a legtöbb fogyókúrázó kiiktatja az...