Fogyj fűszerekkel!

Számos tévhit kering a fűszerekről. Tény, hogy némi valóságalapja van ezeknek a kósza híreknek, hisz a túlzásba vitt, erőteljes fűszerezés elnehezít étkezés után. Sokan azonban nem tudják, hogy a fűszerek és összetevőik segíthetnek megszabadulni a makacs kilóktól. Lássuk, hogyan lehet lefogyni a fűszerek segítségével!

Ha érdekel, hogy miként érheted el ezzel a módszerrel a tökéletes alakot, akkor építsd be ezeket az ízesítőket a mindennapi, kiegyensúlyozott étrendedbe és meglátod, hogy fognak távozni a méreganyagok a szervezetedből. Az elhízás egy olyan probléma, mely a társadalom nagy részét érinti. Az egészségtelen ételek fogyasztásának azonban súlyos következményei lehetnek, ezért is fontos, hogy ügyeljünk a megfelelő étkezésre. A fűszerkúra azonban nem a túlzásba vitt mennyiségekről szól, hanem a finom kombinációkról, a mértékről és az ízlelőbimbók kényeztetéséről.

 

Cayenne-i bors
Hatását az anyagcsere gyorsításában és javításában fejti ki, illetve égeti a szervezetben felhalmozódott túlzott zsírokat. Azok, akik nem bírják a csípős ételeket és ízeket tabletta formájában is fogyaszthatják, mint ahogy az itt felsorolásra kerülő többi fűszer többségét is.

 

Gingseng
Hatása a koffeinhez hasonlatos, ám nem terheli le a szervezetet. A növény értékes hatóanyagokat tartalmaz, melyek a következők: szaponinok, olajok, fitoszterol, szénhidrát, aminosav, vitaminok és peptidek. Fogyókúrás működési elve a szellemi és fizikai teljesítőképesség felpörgetésében rejlik, melynek köszönhetően szinte csak úgy égeti a kalóriákat. Csökkenti a vércukorszintet is, egyfajta semlegesítőként működik.

 

Fahéj
Megszünteti az emésztési zavarokat, enyhíti a cukorbetegség tüneteit és fokozza a vérkeringést. Emellett csökkenti a szívbetegségek kockázatát és segíthet leküzdeni a megfázásokat, fertőzéseket is. Kitűnő zsírégető, csökkenti a vér koleszterinszintjét valamint a vércukorszintet is. A cellulitisz elleni krémek gyakori összetevője, hisz stimulálja a vérkeringést.

 

Kömény
Hatása nagyon hasonló a cayenne-i borséhoz. Pozitív hatással van a szívre és az érrendszerre, nem utolsósorban pedig a rák megelőzésében is szerepet játszik. Elősegíti a gyomornedvek kiválasztását, ezáltal serkenti az emésztést. Szélhajtó hatással is rendelkezik, mely révén a puffadást is megszünteti. Karvon-tartalmának köszönhetően megerősíti a gyomrot és megnyugtatja a bélrendszert, hozzájárul a bélflóra egyensúlyához.

 

Kurkuma
Képes elfojtani a zsírsejtek növekedését. Olyan illóanyagokban gazdag, amelyek javítják emésztőszerveink vérellátását, illetve segítik az epehólyag és a máj működését. Azonban emellett képes a májban elraktározódott méreganyagokat eltávolítani, s megtisztítani a szervezetet a különböző salakanyagoktól is.

 

 

Oldalak

Fashion&Beauty
Meryl Streep nemcsak tehetséges színésznő, de igazi stílusikon is egyben, aki a hetedik X felett is képes lenyűgözni mindenkit.
Fashion&Beauty
Érdemes egyet beszerezned erre a szezonra, mivel laza, kényelmes, és egyben vagány stílust képvisel.
Lifestyle
A Skorpió tudja meg: nem csalnak a megérzései! Napi horoszkóp!