Titokzatos tükör- Átjáró egy másik dimenzióba?

Biztosan mindannyiunk otthonában van legalább egy tükör, sőt talán több is. De vajon azonkívül, hogy megmutatja tükörképünket, van más rendeltetése?

A tükörrel és a tükörképpel már évezredek óta foglalkozik az emberiség, számos babona keringett arról, hogy mi jelenik meg a tükröződő felületen. Az első tükör a vízfelszín volt, azt gondolták, hogy a megjelenő tükörkép egy másik világból érkező lélek, aki ideiglenesen elfoglal egy-egy testet. Japánban állítólag nem is mertek a vízbe nézni, nehogy elragadja őket egy lélek. A régi görögök és az indiai törzsek is tartottak tőle, sőt még azt is rossz jelnek tekintették, ha valaki tükörképéről álmodott.

A tükör a római mitológiában is megjelent, és arra szolgált, hogy megmutassa a múltat, a jelent, és a jövőt. Ezt a mágikus tükröt Jupiter és Juno fia, Vulcan készítette bronzból. Egy egyiptomi szokás szerint, a fémtükörre olajat öntöttek, amiből olyan képek jelentek meg, amelyek a jövőt mutatták. Más kultúrákban a tükörből jósolták meg, hogy a beteg életben marad-e vagy sem. A tükörrel való jövendölés egyik módszere, hogy mikor éjfélt üt az óra, behunyt szemmel álljunk a tükör elé, úgy, hogy mögötte csak egy gyertya égjen, és ezenkívül minden más fényforrás legyen lekapcsolva. Állítólag, mikor kinyitjuk a szemünket, a tükör megmutatja, hogy milyen élet vár ránk.

A mai napig számos hiedelem megmaradt a tükörrel kapcsolatban, mint az, hogyha eltörik egy tükör, az balszerencsét hoz, a lányok 7 évig nem mennek férjhez, míg a fiúkat 7 évig elkerüli a szerencse. Egy másik babona szerint a betegszobában le kell takarni a tükröt, nehogy a legyengült lelket elragadják, de ott is szükséges letakarni a tükröt, ahol valaki meghalt, mert kísértetként magával vihet valakit.

Több ezoterikus szakember úgy véli, hogy a tükör nem más, mint átjáró egy másik világba. Tükreink éjszakánként hídként üzemelnek, saját világunk és a szellemi dimenziók között. A tükör túloldaláról érkező idegenek a mi energiánkból táplálkoznak, miközben alszunk.

Azokat, akik hisznek a tükrök természetfeletti képességeiben, a régi hiedelmek arra intik, hogy figyeljenek oda néhány dologra, mint, hogy a kisgyermek szobájába ne tegyünk tükröt, ugyanis sokkal fogékonyabbak a misztikus erőkre, mint a felnőttek. Továbbá a hálószobából is távolítsuk el, biztos, ami biztos alapon. Ha pedig jósolni szeretnénk belőle, akkor alaposan tisztítsuk meg vízzel, majd teliholdkor tegyük ki a szabadba, hogy a hold ereje feltöltse energiákkal.

 

Oldalak

Lifestyle
Remélhetőleg most nem kell akkora tömegre számítani a boltokban, mivel nem hosszú hétvége lesz, és az anyák napja miatt is még lesz időnk bevásárolni.
Sztárok
A tavaly hatalmas sikert aratott, telt házas arénakoncert után a világhírű zongoraművész és zeneszerző, Péter Bence 2024. december 7-én ismét az MVM Dome színpadán kápráztatja el közönségét.
Lifestyle
A szaglás és a szervezet védekező rendszerének depresszióval való kapcsolatát mutatták ki a Semmelweis Egyetem szakértői – írja az MTI az intézmény közleménye alapján.