Ebben a hotelben szállt meg a hercegi pár - Ilyen luxusban hajtja álomra fejét Vilmos és Katalin

A brit hercegi pár, Vilmos és Katalin jelenleg épp Indiában és Bhutánban van hivatalos úton, mi pedig utánajártunk, hogyan is néz ki az a szálloda, amelyben megszálltak!

Micsoda luxus!

Talán mondanunk sem kell, a hotel, amelyben indiai tartózkodásuk alatt töltik éjszakáikat nem mellőzi a luxust. A mumbai Taj Mahal Palace az Arab-tengerre néz, így a kilátás a szobákból egészen lenyűgöző. 1903-ban nyitotta meg a kapuit, azóta pedig a Kelet legjobb karavánszerájának is becézik, és egyfajta nyugalom szigetnek is hívják a mumbai káoszban. A hotel eredetije lépcsőzetes formájával leginkább egy esküvői torához hasonlított, amely gótikus, görög-római és iszlám motívumokat is tartalmazott. Ez volt az első indiai hotel, amelybe bevezették az áramot és török fürdő, valamint felvonók is helyet kaptak benne.

Mesés csillárok, aranyozott falak

Több száz szoba

Belül olasz márvány és belga csillárok díszítik, és összesen 4 ezer műalkotás is megtalálható benne, és nagy részük természetesen antik. Az egykori lovaskocsi-bejárat helyén most pálmafákkal körülölelt medence terül el. 285 szobával és lakosztállyal rendelkezik a palotaszárny, míg a 70-es években hozzáépített részben újabb 275 luxusszoba található. A vendégeket fél tucat étterem várja a szálloda falain belül, éhesek pedig biztosan nem maradnak a legválogatósabbak sem, hiszen a világ minden konyhájából kínálnak fogásokat a kiváló szakácsok.

Pihe-puha ágy

Fotók: icityzoom.wordpress.com, taj.tajhotels.com, gtspirit.com, buuteeq.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!