Nem hiszel a szemednek! Fejjel lefelé házak, görbe falak: a világ legelképesztőbb épületei

Legyen az a feje tetejére fordított vagy görbe falakból összerakott ház, a kreatív építészek igyekeznek meghökkentő és új dolgokat létrehozni. A cikkünkben szereplő 7 elképesztő épülettől Neked is biztosan leesik majd az állad!

Crooked House, Sopot, Lengyelország

A lengyel város leghíresebb attrakciója érthető módon a Crooked House. Az építészek elmondása szerint mesék illusztrációi ihlették a 2004-re elkészült "görbe házat", ami a Rezydent bevásárlóközpont részét képezi.

The Kansas City Public Library, USA

Mi más lehetne ez az épület, mint egy könyvtár! Az óriási könyveknek tűnő motívumok pont úgy sorakoznak az utcán, mintha odabent, egy polcon lennének. Érdekesség, hogy a kansasi épület falát összesen 22 különböző című és műfajú könyv gerince díszíti. Ez az a hely, ahova egyszer minden könyvmolynak el kell jutnia!

Hallgrimskirkja, Reykjavík, Izland

Reykjavík evangélikus templomát semmivel nem lehet összetéveszteni. Izland legmagasabb épülete egy lávafolyamra hasonlít, amely az izlandi tájat is folyamatosan alakította. Összesen 38 éven keresztül épült, az építkezéssel 1986-ra készültek el.

WonderWorks, Charleston, USA

A mesékből ismerős lehet a fejjel lefelé épített ház gondolata, amit az Egyesült Államokban meg is építettek. A WonderWorks nem más, mint egy szórakoztató központ, amelyben fizikai és matematikai kiállításokat tekinthetünk meg. Ilyen különleges épülettel több helyen is találkozhatunk, például Orlandóban, Floridában vagy éppen Tennessee-ben.

Fotók: placestoseeinyourlifetime.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!