Hirdetés

Irány a természet! Téli kirándulóhelyek Budapest közelében

Télen egészen más arcát mutatja a természet, mint nyáron, ezért érdemes ilyenkor is felfedezni hazánk gyöngyszemeit. A levegő is nagyon friss ezekben a hónapokban, jót tesz a szervezetünknek, ha kimozdulunk egy kicsit. Vegyük fel a meleg kabátot, ne törődjünk a hideggel és induljunk útnak! Mutatjuk, mit érdemes megnézni!

Dobogó-kő

Az ország egyik legkedveltebb kirándulóhelye a Budapesttől nagyjából 40 kilométernyi autóútra lévő Dobogókő és annak környéke. Népszerűségéhez hozzájárul, hogy számos turistaút hálózza be a Visegrádi-hegységet, így szinte bárki megtalálja a fizikai állapotának megfelelő útvonalat. A kirándulás kétségtelenül legszebb része, amikor felérünk a 700 méter magasan található Dobogókőre, ahonnan ráláthatunk a Duna-kanyarra, de ha szerencsénk van, megfelelő időjárási viszonyok mellett akár a Magas-Tátra havas csúcsait is megpillanthatjuk a messzi-messzi távolban.

Normafa

A fővárosból még csak ki sem kell mozdulnunk, hogy eljussunk a helyiek kedvenc kirándulóhelyéig, a Normafáig. Ha kevés az időnk vagy nincs kedvünk egy teljes napot túrázással tölteni, néhány óra alatt feltöltődhetünk a XII. kerületben, a Budai-hegység peremén. Remek sétát tehetünk a Sváb-hegy és a János-hegy vonulatában található tisztáson, emellett a gyermekekkel kipróbálhatjuk a hűvösvölgyi kisvasutat vagy a libegőt, felkereshetjük a csodaszép Erzsébet-kilátót, közben pedig akár forralt bort is iszogathatunk.

Fotók: dobogoko.hu, Wikipedia

Oldalak

Szólj hozzá Te is!