Disznótor és locsolkodás - Az amerikaiak szerint ezek a legfurcsább szokásaink

Lássuk be, mi magyarok mintha egy egészen más, kakukktojás nép lennénk a többi között. Tele vagyunk tradíciókkal, évszázados hagyományokkal és igen büszkék is vagyunk rájuk. Ami nekünk a legtermészetesebb, másoknak igen meghökkentő olykor. Kíváncsi vagy, melyek azok a szokásaink, amelyek a legfurcsábbnak hatnak egy amerikainak? Tudd meg cikkünkből!

Névnapok

Ugyan Európában számos országban ünneplik a névnapokat, az amerikaiak számára ez a hagyomány az egyik legfurcsább szokásunk. A névnapok ünneplésének kezdete egészen a középkorig nyúlik vissza és eredetileg a keresztény és ortodox országokban kezdtek róla megemlékezni.

Disznótor

Nem igazi magyar, aki életében nem vesz részt legalább egy disznótoron! Gyakran halljuk ezt öregjeinktől, akik sokszor havi rendszerességgel disznótoroztak, közben pálinkáztak és feldolgozták a húsokat. Ez, a már-már ünnepélynek számító esemény a külföldi szemében furcsa, és a kolbász, hurka látványától egyenesen borsódzik a hátuk. Azonban számos elbeszélés szól arról, aki mégis veszi a bátorságot és megkóstolja a finom falatokat, megenyhül a szíve.

Fotók: nevnapok.info.hu, commons.wikimedia.org

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!