Hirdetés

Emberi csontokból épült kápolna - Meg mernéd nézni a világ egyik legbizarrabb nevezetességét?

A világ legbizarrabb nevezetességei közé tartoznak a csontkápolnák, amelyekre találunk példát a csehországi Kutná Horában, az ausztriai Hallstattban vagy éppen a portugáliai Evorában. Cikkünkben ezúttal utóbbit mutatjuk be részletesen!

Bizarr nevezetesség

Evorában a XVI. században döntött úgy a város vezetése, hogy felszámolja a településhez tartozó temetők nagy részét. Ezt azonban ellenezték az itteni szervezetesek, és ahelyett, hogy halomban őrizték volna a kiásott csontokat egy zárt ajtó mögött, inkább kápolnát építettek, abból az elgondolásból, hogy a lelkek nyugodtan élhessenek tovább. Ha a látogatók belépnek a kápolnába, elsőként egy hátborzongató feliratot pillanthatnak meg: "Mi, csontok itt vagyunk, a tieidre várunk". Innen juthatunk el abba a részbe, ahol mindössze 3 kis ablak gondoskodik a falakon sorakozó csontok megvilágításáról. Egyes becslések szerint összesen 5 ezer csont és koponya található a kápolnában, emellett az oltár mellett találunk még három koporsót szerzetesek földi maradványával, valamint két felfüggesztett csontvázat is.

Cikkünkben összegyűjtöttünk néhány képet a bizarr nevezetességről, nézd végig és döntsd el, élőben is megnéznéd-e vagy sem!

Az a bizonyos felirat

A csontok egy kicsi része

Elképesztő látvány

Fotók: tripandtravelblog.com, informaltraveller.com, travel-in-portugal.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!