Anglia legszebb könyvtárai - Leesik az állad, annyira gyönyörűek

Korábbi cikkünkben bemutattuk a leggyönyörűbb könyvtárnak kikiáltott prágai Klementinumot, illetve szétnéztünk a nagyvilág gyöngyszemei között is, most pedig Anglia leglenyűgözőbb bibliotékái között szemezgetünk! Ha Te is imádod a könyveket, lapozd végig összeállításunkat!

John Rylands Library, Manchester

Anglia egyik legszebb könyvtára Manchesterben található, és ha megnézzük a következő képeket, máris megértjük, miért. Az 1900-ban megnyitott John Rylands Library-ben a könyveket a színes üvegablakokon átszűrődő fényben olvashatjuk lenyűgöző gótikus építészeti motívumok között.

British Museum, olvasóterem, London

Az előzőtől valamivel modernebb külsejű a British Museum olvasóterme, amelyet 1753-ben alapítottak és 1997-ben újítottak fel teljesen. A kupolás teremben modern információs rendszer működik, de természetesen 25 ezer könyvet is találunk itt.

Liverpool Central Library

Egy hároméves felújítást követően 2013-ban nyitotta meg újra a kapuit a liverpooli központi könyvtár, amely igazán futurisztikus hatást kelt. Több mint 4 millió könyvet találunk itt, köztük 15 ezer igen ritka példányt.

Fotók: DailyMail

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!