Utazás

Hátborzongató vírust fedeztek fel a kutatók Oroszországban, az emberiség léte lehet a tét

A szakemberek egy 48 ezer éves, jégybe fagyott, mégis aktivitást mutató vírust fedeztek fel Oroszországban. Egyesek szerint a különös "lelet" hatalmas veszélyt jelent az emberiségre nézve, s akár még a számtalan horrorfilmből ismert zombiapokalipszis is véres valósággá válhat.

Mégsem atomháború okozza a világvégét?

Mióta kezdetét vette Oroszország Ukrajna elleni háborúja, ismét egyre többen vizionálnak világméretű atomháborúról, nukleáris holokausztról, s arról, hogy hosszú évezredek után véget ér az általunk ismert emberi civilizáció. Jelenlegi ismereteink szerint ennek nem túl nagy a kockázata - annak ellenére sem, hogy időről-időre mind a Nyugat, mind Ukrajna, mind pedig Oroszország felveti ennek a lehetőségét. Ha ugyanis akár a NATO, akár Oroszország nukleáris támadást indítana, számolhatna azzal, hogy nem maradna el a válaszcsapás sem, az effajta háborúskodás pedig valószínűleg apokaliptikus állapotokat eredményezne, és az emberiség pusztulásához vezetne. Ez természetesen egyik félnek sem érdeke.

De lehetséges, hogy nem is atomháború okozza majd az oly sokszor és sokak által megjövendölt világvégét? A szakemberek most egy 48 ezer éves, jégbe fagyott, de máig aktivitást mutató vírust fedeztek fel Oroszországban. Egyesek szerint a kórokozó óriási veszélyt jelent az emberiségre, s akár még a számtalan horrorfilmből ismert zombiapokalipszis is véres valósággá válhat. De milyen vírusról is van szó pontosan?

Tekintsd meg galériánkat, máris mutatjuk a megdöbbentő részleteket!

A tudósok a szibériai permafrosztban bukkantak rá a vírusra, mely csaknem 50 ezer éve lappanghat a földfelszín alatt. (A permafroszt jelentése állandó fagy vagy örökfagy. Olyan talajra használjuk ezt a kifejezést, mely legalább két éven keresztül fagyott állapotban van. Az igen jelentős, megközelítőleg 1700-1850 gigatonnányi szerves anyagot - így állati és növényi maradványokat - tartalmazó permafroszt mérete változó, a legvastagabb réteg eléri a 600 métert is.) A klímaváltozás következtében a permafroszt vastagsága és kiterjedése egyre csökken, ezért ismeretlen vírusok olvadhatnak ki a felszín alól - ideértve azt a kórokozót is, amit nemrég felfedeztek a kutatók.
Kattints a további képekért!

Nagyon úgy tűnik, hogy mégsem az állítólagos titkos betegségek egyike végez majd az orosz elnökkel, hanem a hozzá közel állók.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Utazás
Lifestyle
A 74 éves Nagy Marika igazi hétköznapi hős, rengeteg magányos, idős emberen segít egy különleges mozgásforma, az örömtánc oktatásán keresztül. Ez a tánctípus egészen egyszerű mozdulatokból áll, sosem...
Fashion&Beauty
Sajnos számos okból tapasztalhatunk hajhullást életünk során, legyen szó akár a koronavírus szövődményeiről, vagy éppen a mindennapos stresszről. Bármi is az ok, a hajhullás olykor nagyon...
Fashion&Beauty
Egy régiúj hajszíntrend látott napvilágot, amely biztosan megosztó lesz a nők körében. Ha mégis bevállalnád (mert miért ne tennéd), akkor mutatunk néhány képet inspirációként.