Utazás

Vétek lenne kihagynod: varázslatos meteorhullás kezdődik ma este

Május első hetében éri el a csúcsát az Éta Aquaridák meteorhullása: már ma este érdemes lesz kémlelned az eget annak reményében, hogy te magad is elcsíped a lélegzetelállítóan szép pillanatokat.

Szegezd az égre a tekinteted!

Sokak számára nincs is romantikusabb momentum a tavaszi meteorhullásnál. Kétségtelen, hogy megejtően szép jelenségről van szó, mely most, amikor meglehetősen szeszélyes, változékony időjárás árnyékolja be az ébredező tavaszunkat, sokak számára kellemes vigaszt jelenthet. A meteorhullás ugyanis távolról sem csupán egy érdekes csillagászati jelenség, hanem nagyszerű szabadtéri programot jelent akár egy kisebb társaság, akár egy romantikus, meghitt pillanatokra vágyó szerelmespár, akár egy laikus érdeklődő számára. Nem kell tehát hobbicsillagásznak lennünk ahhoz, hogy lelkesedjünk az ilyesmiért, vagy hogy elcsípjük a folyamat legszebb pillanatait: mindenki számára adott a lehetőség, hogy elmerüljön a meteorhullás éteri szépségében.

Most pedig pompás alkalmunk is adódik arra, hogy ezt megtegyük, ugyanis május első hetében éri el maximumát az Éta Aquaridák meteorhullása - írja a CNN cikke alapján a 24.hu. A lenyűgöző fényjelenségek május 4. és 6. között lesznek a leggyakoribbak a sötét égbolton, a csúcs pedig valószínűleg holnap, azaz május 5-én este érkezik el.

Fotó: 123rf

Lapozz, cikkünk folytatódik!

Oldalak

Utazás
Sztárok
Kamillát rendkívül megviselték az elmúlt évek, ám ezt a királyné nem mutatja: nem reagált Harry vádjaira, melyeket a herceg könyvében, a Spare-ben fogalmazott meg, ahogyan Károly felesége azt sem...
Sztárok
Alessandra de Osmából azáltal lett hercegné, hogy 2018-ban feleségül ment a hannoveri herceghez, Keresztély Henrikhez.
Lifestyle
Senki sem szereti az olajban tocsogó krumplit sütés után. Bár a papírtörlő sokat felszív a zsiradékból, melyben a burgonyát sütöttük, tehetünk még valamit annak érdekében, hogy ne legyen túlságosan...