Tavaszi időjárás-előrejelzés: május végéig didereghetünk, majd hirtelen betör a nyári kánikula

Áprilisban igencsak változékonyan alakult hazánk időjárása, és a hosszabb távú előrejelzések szerint a következő hónapban sem számíthatunk jelentősebb változásra.

Hetek óta várjuk az igazi tavaszt

Nem véletlen, ha úgy érezzük, mintha áprilisban folyamatosan egy meteorológiai hullámvasúton ültünk volna: az utóbbi hetekben gyakorlatilag kiszámíthatatlanná vált hazánk időjárása, és ez májusban sem változik jelentősebb mértékben - derül ki az Agronaptár hosszú távú előrejelzéséből, melyet a 24.hu szemlézett.

Egy ideig még nem aktuális, hogy komolyabb szabadtéri programokat, kirándulásokat tervezgessünk, jó hír viszont, hogy ez a csapadékos, kissé zord tavasz az „eredeti” tavasz a Kárpát-medencében, ám az elmúlt húsz-harminc évben megnövekedtek az átlagok, ezért tűnik még papíron is hidegebbnek a mostani április - és a május sem lesz ez alól kivétel.

"Jelenleg egy nyugatról érkezett sekély ciklon tartózkodik hazánk felett, amely az északi hideggel ütközött, ez pedig záporos, zivataros időt okoz" - nyilatkozta a 24.hu-nak a Kiderül.hu munkatársa, Molnár László meteorológus.

Azt tehát már tudjuk, hogy egy ideig még nem köszönt ránk az igazi, felhőtlenül kellemes, meleg tavasz, de mennyi időt kell még kiböjtölnünk, míg ez bekövetkezik és egyáltalán: lesz valódi tavaszunk, mielőtt megérkezik a nyárias forróság?

Fotó: 123rf

Lapozz, cikkünk folytatásából ez is kiderül!

Oldalak

  • 1
  • 2