A kutatók szerint valójában az űrből származunk: földönkívüliek lehettek az emberi faj előfutárai

Amerikai és japán kutatók feltételezése szerint a földi élet előzményeit nem a kék bolygón, hanem valójában a messzi-messzi világűrben kell keresnünk.

Honnan származunk valójában?

Nincs olyan ember kerek e világon, akit ne foglalkoztatna, honnan is ered a földi élet, milyen közegből származunk, kik lehettek az őseink. Húsbavágóan fontos kérdések ezek, hiszen - ezt nem nehéz belátnunk - ha szembesülhetnénk származásunk igazi titkával, az jelenünket, s jövőnket is meghatározhatná, s talán egész civilizációnkat teljesen új irányba terelhetné. Végső soron a tudományos-fantasztikus filmek is az emberi faj, az emberi természet gyökereinek feltárásáról, az önmagunkkal való szembenézésről, leglényegünk megértéséről - vagyis legfontosabb sorskérdéseinkről - szólnak. Nem véletlenül hoztuk szóba a science fiction műfaját, hiszen amerikai és japán kutatók most arra a következtetésre jutottak, hogy valószínűleg a földi élet valódi előzményeit is a világűrben, s nem a kék planétán kell keresnünk - számolt be róla a ScienceNews tudományos hírportál.

A szakemberek bizonyos, a Földre hullott meteoritok vizsgálatakor fedezték fel, hogy az űrsziklákban olyan nukleotidbázisok rejlenek, melyek együttesen alkotják a DNS-t és az RNS-t, vagyis a földi élet molekuláit. Eredményeiket a Nature Communications című tudományos lapban publikált tanulmány részletezi.

Fotó: 123rf

Lapozz, cikkünk folytatódik!

Oldalak

  • 1
  • 2