Újabb európai ország tiltja be a rövid távú repülőjáratokat

Amikor fenntarthatóbb turisták próbálunk lenni, az egyik leghatékonyabb változtatás, amit a eszközölhetünk, az a repülés csökkentése. Bár a rövid távú repülőjáratok kényelme és megfizethetősége csábítóan hangzik, valójában bele sem gondolunk, hogy ezzel milyen komoly környezeti károkat okozunk.

Hatékony megoldás?

Spanyolország hamarosan követni fogja Franciaország példáját a rövid távú repülések megszüntetésében, hogy csökkentse a légi közlekedésből származó szén-dioxid-kibocsátását. A tilalom többek között a Madrid és Barcelona, Alicante, Málaga, Pamplona, Santiago de Compostela és Valencia, valamint a Barcelona és Valencia közötti járatokat érintheti, azonban azokra az utakra nem vonatkozik, amelyről nemzetközi csatlakozásokra lehet átszállni. De miért van erre szükség és milyen alternatívát javasolnak a környezetvédelmi csoportok a repülés helyett? Kattints a galériára és kiderül!

Az Ecologistas en Acción által közzétett tanulmány szerint évente akár 300 000 tonna szén-dioxidot és 50 000 repülőutat lehet megtakarítani, ha beszüntetik azokat a járatokat, amelyek legfeljebb négyórás vonatutakkal kiválthatók. Az általuk javasolt 11 légi útvonal vonatokkal történő helyettesítésével 10 százalékkal csökkenne a Spanyolország belföldi légi közlekedésből származó kibocsátás.
Kattints a további képekért!

Lead kép: 123rf, forrás TimeOut

Mi lehetne klasszabb, mint kávézni a milánói dóm szomszédságában, kézen fogva andalogni a berlini állatkertben vagy az aktívabb pároknak akár részt venni egy albán bunkertúrán?

Oldalak

Video Tóth Andi ekkor térne visssza az énekléshez
Lifestyle
A mikrohullámú sütő remek találmány, de csak abban az esetben, ha tudod, hogyan kell használni.
Sztárok
Seann William Scott az ezredforduló meghatározó tinivígjátéka mellett a Cool túrában, a Végső állomásban, a Jay és Néma Bob visszavágban és Az Amazonas kincsében is feltűnt, viszont valamiért nem...