Utazás

Tudtad? Ennyi pénzt dobnak a Trevi-kútba évente: erre fordítják az összeget

Egyes babonák szerint ha pénzt dobunk a Trevi-kútba Rómában, akkor visszatérünk oda egyszer. Ha kétszer tesszük ezt meg, akkor ránk talál a szerelem is. Na de mégis mennyi pénz lapulhat a kút alján?

Rengeteg pénz összegyűlik

A Trevi-kút Olaszország egyik legpopulárisabb látványossága, éppen emiatt nem is meglepő, hogy szinte mindig tele van a környéke kíváncsiskodó turistákkal. A hagyományok szerint háttal kell állni a kútnak, és jobb kézzel a bal váll fölött kell bedoni a pénzt. Azt, hogy ki mennyit szán erre, természetesen maga dönti el. Lehet azt feltételezni, hogy vannak nagyvonalúbb turisták, és olyanok, akik egy 10 centest pöccintenek a kútba, éppen emiatt tippelni sem tudnánk, hogy mennyi pénz csücsülhet az alján. Azonban egyes információk szerint a tisztviselők kiszedik a kútból a pénzt, így nagyjából megtudhattuk, hogy milyen összegekről van szó naponta és évente.

Mutatjuk!

Ez a kedves kis szokás egyébként a Három pénzdarab a szökőkútban (1954) című film harására lett hagyomány.
Kattints a további képekért!

Leadfotó: 123rf, Forrás: Travelo.hu

Oldalak

Utazás
Sztárok
Vajon, hogyan fog egymáshoz viszonyulni Tóth Andi és Marics Peti?
Sztárok
Nincs még változás, Pap Dorci továbbra is szingli.
Utazás
A HUN-REN Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont (CSFK) közleménye szerint a felfedezés, amelyhez magyar kutatók munkája is hozzájárult, azért különösen érdekes, mert a bolygók pályái azt...