Megrázó felvételek: ilyen pusztításra képesek az Amerikán végigsöprő tornádók

Múlt pénteken körülbelül harminc tornádó kialakulásáról érkeztek hírek az Egyesült Államokból. A félelmetes természeti jelenségek az USA hat államában pusztítottak. A CNN látványos, de szívszaggat drónfelvételt tett közzé arról, valójában milyen elemi csapást is jelentettek az Egyesült Államokra nézvést a tornádók.

Ítéletidő tombol az Egyesült Államokban

Múlt pénteken megközelítőleg harminc tornádó kialakulását jelentették az Egyesült Államokból. Az USA hat különböző államában pusztítottak a félelmetes természeti jelenségek: Arkansasban, Illinoisban, Kentuckyban, Missouriban, Mississippiben és Tennessee-ben.

Kentucky állam kormányzója, Andy Beshear még szombaton tudatta a nyilvánossággal, hogy az állam délnyugati régiójában pénteken legkevesebb ötven ember vesztette életét a természeti kataklizma következtében. A kormányzó azt is közölte, hogy a regisztrált áldozatok számának folyamatos emelkedésére van kilátás.

Azóta sajnos jelentősen növekedett az áldozatok száma: csak a már említett Kentucky államban több mint százan haltak meg a viharok miatt. Az USA középnyugati és déli részén a tornádók lakóházakat rongáltak meg, helyi vállalkozások működését lehetetlenítették el, s a hatóságok jelenleg is túlélők után kutatnak a romos épületek, illetve a törmelékek között.

Egy Kentucky-ban található kisvárosban a gyertyagyárat is elpusztították a viharok, Missouri-ban egy szeretetotthonban tettek komoly károkat, Illinois-ban pedig hat dolgozó veszítette életét a tornádók miatt egy Amazon-raktárban.

Lapozz, cikkünk folytatódik!

Oldalak

  • 1
  • 2