Utazás

Nagy bajban vannak a Titanic roncsaihoz indult merülőhajó utasai - a szakemberek ijesztő víz alatti hangra lettek figyelmesek

Mentőakciót szerveztek a Titan nevű merülőhajó utasainak kimenekítése céljából. A jármű vasárnap kezdte meg merülését a több mint száz évvel ezelőtt elsüllyedt Titanic roncsaihoz, de nem sokkal később megszakadt vele az összeköttetés.

Megcsappantak az oxigéntartalékai

Vészesen fogy a Titan nevű merülőhajó oxigéntartaléka. A merülőhajó múlt vasárnap kezdte meg merülését a több mint száz évvel ezelőtt elsüllyedt, legendás óceánjáró, a Titanic roncsaihoz, ám nem sokkal később megszakadt vele minden összeköttetés. A jármű utasainak kimenekítése céljából mentőakciót is szerveztek, melyben az amerikai és a kanadai haditengerészet egységei működnek közre. Az amerikai belügyminisztériumnak küldött legfrissebb jelentések szerint a víz alatti radarok kedden különös hangot érzékeltek, melynek forrását egyelőre nem lehet beazonosítani - írja a CNN. Lapozz tovább, a cikk a galériában folytatódik!

A félelmetes, dübörgő hangot 30 perces időközönként, mintegy négy órán keresztül érzékelték.
Kattints a további képekért!

Az Ifremer francia tengerkutató intézet a tengeralattjáró robottal felszerelt Atalante nevű hajóját az Atlanti-óceán északi része felé irányította, oda, ahol két nappal ezelőtt a fedélzetén öt emberrel eltűnt a Titanic roncsaihoz indult kis merülőhajó - jelentette be kedden a francia kormány tengeri ügyekért felelős államtitkára.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Utazás
Home&Design
Miért állítunk karácsonyfát, honnan az üveggömbök hagyománya és mikor lett a piros és zöld színkombináció az ünnep jelképe? Íme, a válasz mindhárom kérdésre.
Lifestyle
Idén karácsonykor ajándékozd a sütés-főzés élményét! Ezekkel a könyvekkel egyszerűen nem lőhetsz mellé!