Titkok az űrről, amikről a NASA nem akarja, hogy tudjunk

Asztronauta vallott megdöbbentő dolgokról.

Hallottál már Scott Kellyről? Ha nem, hát bemutatjuk! Ő az a nyugdíjas űrhajós, aki egyhuzamban majdnem egy évet, egészen pontosan 340 napot töltött az űrben. És ő az az ember is, aki rövid ideig tartotta az űrben legtöbb napot töltött, amerikai űrhajósok rekordját. Egészen hihetetlen: Scott Kelly összesen 520 napot élt a „Földön kívül”, noha a jelenlegi csúcstartó, Peggy Whitson két héttel megelőzte őt. Scott Kelly ment, jött és izgalmas titkokat árult el az űrről. Íme!

Lesz élet a Marson!

A tudósokat évtizedek óta foglalkoztatják a Marsbeli élettel kapcsolatos lehetőségek, sőt, a marsi élet kutatása napjainkban is zajlik. Scott Kelly arra a kérdésre, hogy mennyire tartja valószínűnek, hogy a következő 50 évben kolóniánk lesz a Marson, azt válaszolta: nagyon is valószínű.

Büdös az űr?

Te is hallottál már arról, hogy szagos az űr? Mármint, hogy tényleg van egy különleges illata, amit gyakran úgy emlegetnek, mintha az az égett csokis sütié volna? Az űrhajós szerint az égett szag bizony stimmel, ám az űrnek az égvilágon semmi köze a süteményhez. Sőt! Inkább inkább egy jellegzetes, fémes szagot lehet érezni.

A Bahamák a legszebb fentről

El sem tudjuk képzelni, milyen lehet a Föld az űrből. Azt meg végképp nem, hogy bizony vannak olyan területek, amelyek különlegesek még olyan távolról nézve is. A nyugdíjas űrhajós számára ilyen volt a Bahamák, amely „fentről” egy nagy, briliáns, kék pont.

További titkokért lapozz a következő oldalra!

Oldalak

Szólj hozzá Te is!