Utazás

Besárgult az egész ország, egyes helyeken akár jégeső is lehet

Az Országos Meteorológiai Szolgálat Magyarország összes megyéjére elsőfokú figyelmeztetést adott ki.

Szerdai időjárás előrejelzés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján szerdán a fátyolfelhők és a többórás napsütés mellett magasba tornyosuló gomolyfelhők képződnek, amelyekből elsősorban a délutáni, kora esti órákban ismét több helyen alakulnak ki záporok, zivatarok. A légmozgás általában gyenge vagy mérsékelt lesz, de intenzívebb záporok, zivatarok környezetében előfordulhatnak erős széllökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet jobbára 20 és 26 fok között várható.

A késő délelőtti óráktól kezdve a keddihez hasonlóan több helyen várható zivatarok kialakulása. Az erősebb cellákat lokálisan intenzív csapadék (> 20 mm), illetve apró szemű (< 1 cm) jég is kísérheti. A zivatarok környezetében átmenetileg viharos közeli lökések is lehetségesek. Az esti órákban várhatóan lecseng a zivatartevékenység.

Hamarosan teljesen megváltozik az égbolt az elszaporodó műholdak miatt, amelyek a Föld fölött alig néhány száz mérföldre keringenek.

Fotó: met.hu; leadfotó: 123rf

Oldalak

Utazás
Sztárok
Még az ág is húzza a 36 éves Amanda Bynest: az egykori hollywoodi komika élete legborzasztóbb napjait éli.
Fashion&Beauty
Egy tökéletes világban a nap minden pillanatában makulátlan szemsminkkel lépnénk az utcára. Ez azonban nem mindig lehetséges. Persze vannak kisebb csodaszerek, amik segítségünkre lehetnek a sminkünk...