Finom borok, szenzációs vidék, elképesztő gasztronómia - Csopakon jártunk

Ilyen egy villámlátogatás a hazai riviérán.

Egy délután Csopakon

Az ember egész évben a tengerpartra vágyik, és hazudnék, ha azt mondanám, hogy én személy szerint nem szívesen teszem ki a lábam az országhatáron túli vizekhez, de tény, hogy nem kell olyan messze menni, ha valaki jól akarja érezni magát belföldön. Sablonosnak tűnhet, de számos magyarnak a Balaton az igazi riviéra, és nem véletlenül. Azt a szabadságot, azt a független és mámorító életérzést, ami hazánk legnagyobb tavánál ér bennünket, sehol máshol nem kapjuk meg. Talán pont attól olyan különleges, mert a miénk, mert otthon vagyunk, és büszkén mondhatjuk, hogy szeretjük - nagyon.

Hacsak nem lakunk a vidéken, akkor általában csupán nyáron jutunk el a környékre egy-egy kirándulás vagy hosszabb vakáció alkalmával, év közben nem annyira jellemző, hogy akár több napot is eltöltünk valamelyik közeli városban. Nekem tavaly ősszel volt lehetőségem utoljára felfedezni Vonyarcvashegyet, illetve Keszthelyt kicsit tüzetesebben, körülbelül egy hete pedig volt szerencsém csatlakozni egy fantasztikus csapathoz, akikkel bevettük Csopakot, azon belül is egy szuper borászat vendégei lehettünk.

A következőkben képes beszámolónkat olvashatod, eláruljuk és szemléltetjük, mitől olyan szenzációs ez a hely, miért érdemes ellátogatni ide, illetve mivel is számolhat a szomjas, éhes, történelem után kicsit is érdeklődő turista errefelé.

Csopakon a Schieszl borászat jóvoltából fantasztikus vendéglátásban volt részünk. Azt tudni kell, hogy a sváb származású család mindig is nagy hangsúlyt fektetett és fektet a mai napig a klasszikus értelemben vett gasztronómiára, emellett kiemelten figyelnek a minőségi, friss, saját és hazai alapanyagok használatára.
Kattints a további képekért!

Leadfotó: Szabó Miklós

Oldalak

Szólj hozzá Te is!