Sétálj velünk egyet Philadelphia utcáin

Tegnap adtunk hírt arról, hogy hétfőtől már foglalhatsz jegyet a Budapest-Philadelphia járatokra, úgyhogy íme egy kis kedvcsináló, miért is repülj oda.

Az elsők városa

Azt tudtad, hogy Philadelphia volt az Amerikai Egyesült Államok első fővárosa? Bizony, itt írták alá a függetlenségi nyilatkozatot - egyébként július 2-án -; és itt volt az első nemzeti parádé is - július 8-án. Hogy aztán hogy lett ebből mítikus július 4, azt nem dolgunk feltárni. De még nincs vége: itt szólalt meg először a Liberty Bell, és itt készítette el Betsy Ross az első amerikai zászlót.

Múlt és jelen

A történelmi emlékeken túl is számos bájos negyede van Philly-nek - ahogyan a helyiek nevezik. Old City, vagy Queen Village romantikus kis házai, utcái jól megférnek a hatalmas felhőkarcolókkal. Hangulatában kicsit olyan, mint a mindössze egy órányira fekvő New York, de annál jóval csendesebb. Rengeteg kuturális eseménnyel csalogatják ide a turistákat: rendszeresek az ingyenes komolyzenei koncertek - akár ebédidőben is. Ha már ebéd: ki ne hagyd a Philly Cheese Steak szendvicset! Ez egyszerűen kötelező!

Lapozz, cikkünk folytatódik!

Leadfotó: squarespace.com Fotó: squarespace.com, planetware.com, philadelphia.com, oldcitydistrict.org

Oldalak