Utazás

Pánikoltak az utasok Ferihegyen: „Sírva könyörögtünk a határőrnek, hogy haza szeretnénk menni"

A leszállópálya mellett ragadtak az utasok, akiket nem voltak hajlandók visszaengedni a reptér épületébe.

Pánik a reptéren

Olvasójától kapott levelet az Index, miszerint káosz és pánik uralkodott Ferihegyen, az emberek pedig sírva könyörögtek, hogy engedjék ki őket.

A 2022-es év tragédiáinak – a koronavírusnak és a háborús helyzetnek – egyik vonzata, hogy a világon szinte mindenhol káosz uralkodik a repülőtereken. Az elmúlt hetekben a fő problémát a járattörlések és a jelentős késések mellett még a csomagok elkeveredése is okozta. Most azonban mindemellett a lutoni repülőteret a kánikula is sújtotta, a reptér kifutópályája megrongálódott a hatalmas hőség miatt.

Ez azonban újabb bizonytalanságot szült a Ferihegyen a Lutonba indulók körében. Miután a hosszas várakozás után az utasokat végre felszállították a repülőgéphez menő transzferbuszra, „bezárták” őket oda.

„Négy óra várakozás után elindult újból a beszállítás. Feltettek minket egy buszra és bezártak félórára. Anyukák gyerekkel kiabáltak, hogy nincs levegő, nyissák ki. Már az egész busz pánikolt”

– írta levelében az egyik utas.

Miután a buszból kiengedték őket és újra friss levegőhöz jutottak, a leszállópálya mellett ragadtak, ahol semmilyen információt nem kaptak a járattal kapcsolatban.

Csak szerettek volna hazamenni

„Magyar állampolgárként jogunk van hazamenni. De nem! Nem engedtek vissza a schengeni zónába, ugyanis csak reptéri dolgozó kísérhet vissza, amit pedig nem biztosítottak. Sírva könyörögtünk a határőrnek, hogy haza szeretnénk menni öt óra szenvedés után, de nem engedett. Ekkor a 17 óra 55 perces indulás helyett már hajnali fél egyet mondtak”

– magyarázta a lap olvasója, aki azt is elmondta, hogy a megváltást egy másik légitársaságnak dolgozó nő hozta el, aki végül visszakísérte őket az épületbe.

„Elborzasztó, hogy magyar állampolgárként nem engedtek haza. Mire eljöttünk, jött az e-mail, hogy végül törölték a járatot. Sokan ott éjszakáztak. Borzasztó élmény volt. Semmi emberség”

– vélekedett.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Utazás
Lifestyle
Egy újabb szomorú történet, amin az internetezők a könnyeiket hullajtják.
Sztárok
Az Oscar-, Golden Globe-, Emmy- és BAFTA-díjas Shirley MacLaine lassan a kilencvenedik életévéhez közelít, fiatalos lendülete azonban ma is a régi.
Fashion&Beauty
Ez az olaj egy igen sokoldalú összetevő. Az aromaterápiás és ételízesítő képességein túl a hajunkra nézve is rengeteg előnye van.