5 olcsó és turistamentes titkos kis üdülőhely Magyarországon: ide látogass el, ha se az árak, se a tömeg miatt nem szeretnél mérgelődni

A Balatonon zajló súlyos áremelkedés bizony sokunkat arra késztet, hogy újabb üdülőhelyek után nézzünk, ahol lehetőleg nem sokkal lesz könnyebb a pénztárcánk, sőt, még a nagy tömeget is elkerülhetjük. Mutatjuk, hova utazz, ha te is így gondolkodsz!

Sóstógyógyfürdő Nyíregyháza

Nyíregyháza város és Sóstógyógyfürdő között helyezkedik el a Sóstói-erdő, amit az ott élők okkal neveznek a város tüdejének, ékességének. Szívesen keresik fel gyermekek, fiatalok és idősek, családok és sportolók is, akik számára erdei tornapálya, játszótér, esőbeállók, szalonnasütő helyek és csodás sétányok épültek. Az erdőt külön is kedveltté teszi az érzékszerveket kényeztető akácillat. Bár Sóstó néven több városunkhoz is tartoznak területek az országban, a környékbeliek az erdőre, a tóra, a vadasparkra, a fürdő-komplexumra és az egyéb létesítményekre együttesen a rövid Sóstó megnevezést használják. Mivel közel van Nyíregyháza, érdemes egy kitérőt tenni a Nyíregyházi Állatparkba is, mely talán hazánk legimpozánsabb, legnagyobb egyedszámot magáénak tudó állatkertje.

Tisza-tavi madárrezervátum

A Tisza-tó csodás kincseket rejt magában, egyfelől szintén remek színteret biztosít az aktív életet élőknek, hiszen remek biciklis útvonalak mellett a tavon evezni sem egy utolsó élmény. A tó északi területén, a Tiszavalki-öbölben található madárrezervátum szigorúan védett övezet, amelyet felvettek a nemzetközileg elismert vízimadár-élőhelyek sorába.

Ez a területet csak csónakkal lehet megközelíteni, de mint írtuk, már ez is óriási élmény, melyet csak megkoronáz majd a cél, ahova tartunk. Európai viszonylatban egyedülálló madárvilág alakult itt ki a Tisza-tó létrejötte óta, ugyanis a természet már újra birtokba vette azt, ami egykor az övé volt. Mivel a terület madarak számára hasznos élelemben gazdag, visszatelepedtek egyes fajok, de a vándormadarak is szívesen töltik itt az idejüket. Jó tanács: egy térképet mindenképp vigyél magaddal, ugyanis a labirintus szerű vízi járatokon könnyű eltévedni, illetve a szúnyogriasztót se felejtsd otthon!

Lapozz!

Oldalak