Nyílnak Európa karácsonyi vásárai! Ezekbe a városokba látogass el idén

November végén sorra nyílnak meg Európa legszebb karácsonyi vásárai. Az ünnepi forgatagot lehet szeretni és nem szeretni, hangulata és látványa kétségkívül lenyűgöző, amelyet egy évben csak egyszer élhetünk át. Nézzük, idén mely városokba érdemes ellátogatni!

Prága, Csehország

November 28-tól nyitja meg kapuit Prágában a karácsonyi vásár. Igazi téli csodaországba csöppenhetünk, ha olyan szerencsések vagyunk, hogy ebben az időszakban látogatunk el a cseh fővárosba. A gyönyörűen kivilágított utcái és ragyogó karácsonyfája mellett igazán különleges portékákhoz is hozzájuthatnak az érdeklődők. A hangulatos fabódékban kézműves kerámiákat, ékszereket, hímzett csipkét, fajátékokat, illatos gyertyákat, karácsonyfadíszeket, sálakat és népviseletbe öltöztetett játékbabákat is vásárolhatunk. A két legnagyobb piacot az Óváros téren és a Vencel téren találjuk, de több kisebb bazárra is bukkanhatunk a városban.

Berlin, Németország

November 25-én nyitják meg hivatalosan a berlini karácsonyi vásárt, amely közel 60 kisebb-nagyobb ünnepi bazársort foglal magában szerte a városban. Érdemes felkeresni a német főváros egyik legszebb terén, a Gendarmenmarkton lévőt, a charlottenburgit vagy éppen a Potzdamer platzit, de érdemes kiruccani Spandauba is. Az ünnepi forgatagban kedvünkre vásárolgathatunk ajándéktárgyakból, ruhaneműkből és karácsonyfadíszekből, ám kipróbálhatjuk Berlin téli attrakcióit, az erre az időszakra felállított jégpályát vagy a hatalmas szánkópályát is.

Fotók: radissonblu.com, handmaydcrafts.wordpress.com, thebritishberliner.wordpress.com, offero-tours.ro

Oldalak