Utazás

Másnak szabad, nekünk nem: 6 hely, ahová az átlagembereknek tilos a belépés

Ezekre az elérhetetlen helyekre soha az életben nem teheted be a lábad.

Csak keveseknek adatik meg a lehetőség

Figyelembe véve a globális terjeszkedés, valamint a technológia fejlődésének megdöbbentő mértékét, szinte lehetetlen elképzelni, hogy bolygónknak létezik akár egy szelete is, amit még nem fedeztek vagy tártak fel. A legtöbb ilyen hely mindenki által látogatható, köztük elképesztő természeti vagy ember alkotta látványosságokkal – vannak azonban olyan területek és épületek is, ahova az átlagembereknek lehetetlen bejutniuk, így a hely szépségét, esetleg különböző funkcióit csak a kiváltságos réteg élvezheti. Galériánkat átlapozva megismerkedhetsz hat olyan elérhetetlen hellyel, ahová soha nem teheted be a lábad, de képeken te is megcsodálhatod őket.

Lehetetlen a bejutás

Vatikáni titkos levéltár, Vatikán A katolikus vallás titkait őrzik a világon talán a legszigorúbban, mégpedig a Vatikánban található titkos levéltárban, ahol állami papíroktól elkezdve a személyes levelezésekig minden megtalálható – legalábbis állítólag. Becslések szerint a polcok hossza akár 85 kilométer is lehet, és olyan dokumentumokat őriznek a helyen, amelyeket az egyház az évszázadok során halmozott fel, történelmi szempontból pedig rendkívül jelentősek. 2012-ben, az archívum 400. évfordulójának alkalmából 100 dokumentum megtekinthetővé vált, azonban városi legendák szerint olyan irományok találhatók, amelyek bizonyítékul szolgálhatnak a földönkívüliek létezésére is. Csak a legképzettebb tudósok és oktatók szűk csoportja nyerhet bebocsátást a levéltárba, szigorú biztonsági ellenőrzések és felülvizsgálat után.
Kattints a további képekért!

A természetes erózió okozta a híres sziklaképződmény leomlását.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Utazás
Sztárok
Csütörtök este lezajlott az Anya jól van (?) konferencia, amit a Femcafe és a P&A Productions az anyai kiégés prevenciójának és megsegítésének érdekében hozott létre. Az eseményre elfogadta...
Lifestyle
Nincs annál kellemetlenebb, mikor a legnagyobb szükség idején az embernek lövése sincs arról, hogyan kell használnia a vécét.
Fashion&Beauty
Amikor bekukkantunk egy nő szekrényébe, valószínűleg rengeteg farmernadrágot találunk, melyeken mind más és más méret van jelezve, mégis ugyanolyan jól állnak a gardrób tulajdonosának. Vajon miért...