Óriási veszély várhat a Marsra lépő űrhajósokra, a NASA-nak fel kell készülnie a legrosszabbra

Lázasan várja a világ, hogy a Hold után mikor hódíthatjuk meg a Marsot. A misszió mindig tolódik, mivel nem lesz egyszerű odajutni.

Az odajutás is csak az első lépés, de ott életben is kell tudni maradni

A Mars, a Naprendszerünk negyedik bolygója, ami régóta foglalkoztatja az emberiség fantáziáját és tudományos kíváncsiságát.

A vörös bolygóként ismert Mars számos érdekességet rejt, például a Földhöz hasonló évszakokat, a naprendszer legmagasabb vulkánját, az Olympus Mons-t, és a hatalmas Valles Marineris kanyont, amely ötször mélyebb és négyszer hosszabb, mint a Grand Canyon.

A csodás környezet azonban számos veszélyt rejt. A galériánkban megmutatjuk, hogy mire kell felkészülnie a NASA-nak!

A Mars kutatása az űrszondák és marsjárók segítségével már évtizedek óta folyik. A legújabb fejlesztésű marsjáró, a Perseverance 2021-ben érkezett a Marsra, és azóta is fontos adatokat gyűjt a bolygó geológiájáról és potenciális mikrobiális élet nyomairól.
Kattints a további képekért!

Ha poénosan akarjuk felfogni, akkor a marsi dohányboltban nem vehetnél cigit 30 évesen, de alkoholos itallal sem szolgálnának ki. Így megy ez, ha másképp működnek az évek a különböző bolygókon.

Leadfotó: Flickr – Illusztráció

Oldalak

Video Marics Peti első filmszerepének kulisszatitkai
Sztárok
Ördög Nóra és férje, Nánási Pál Olaszországban romantikáztak. A gyönyörű és sikeres műsorvezető nemrég tért haza a külföldi nyaralásról, de máris munkába állt, és az Audi büszke nagyköveteként...
Sztárok
Meghan Markle állítólag olyan lekezelően bánt egyik alkalmazottjával, hogy az illető nem bírta tartani magát és zokogni kezdett a hercegné feléje áradó haragja miatt.