Végre kiderült: ez alapján árazzák a légitársaságok a repjegyeket!

Mind tudjuk, hogy általánosságban véve a repülőjegyek nem túl olcsók, rengeteg praktikus tipp terjed viszont az interneten, melyek segítségével állítólag nagyszerű ajánlatokat is kifoghatunk. De vajon mely trükköket érdemes valóban megfogadnunk?

Hihetetlen dologra derült fény

„Kedden vedd meg a jegyed; a bongésző inkognitó módját használd... rengeteg trükk létezik arra, hogy olcsóbb repülőjegyekhez juthassunk" - mondja Olivia Natan, a Kaliforniai Egyetem, Berkeley Haas Üzleti Iskolájának marketing adjunktusa. - „A mi adataink viszont azt mutatják, hogy az elterjedt hiedelmek nagy többsége bizony valójában téves." Olivia Natan négy kollégájával együttműködve, mélyenszántó elemzést végzett, az árazási folyamatok és struktúrák mögötti rendszert vizsgálva egy nagy amerikai légitársaságnál. A rendszer, amelyet talált, és amely a világ számos légitársaságára jellemző, meglepő módon ellentmondott annak, amit a legtöbb közgazdász várna - és amit a legtöbb fogyasztó feltételez. Amikor először szembesültek elemzésük eredményeivel, felfogni is alig tudták, amit láttak. Olvass tovább!

Fogyasztói magatartás Vegyük például az édességeket egy élelmiszerüzletben. A fogyasztók számára sok lehetőség áll rendelkezésre. Ha egy cég megemeli az eperlekvár árát, elmondható, hogy ez befolyásolja mind az eperlekvár, mind a mellette lévő málnalekvár eladásait, mivel a fogyasztók képesek helyettesíteni az egyiket a másikkal. Ugyanez történhet a repülőjegyek esetében is. Amikor az emberek olyan weboldalakat látogatnak, melyek összehasonlítják a különböző légitársaságok által kínált repjegyek árait, az emberek általában a kevésbé kényelmes, de olcsóbb alternatívák mellett döntenek. „A légitársaságok viszont nem veszik figyelembe ezt a fajta helyettesítő magatartást" - mondja Natan. - „Inkább azt nézik, hogy mennyibe kerülnek egy-egy járat adott ülőhelyei, és nem gondolják át, hogy az egyik járat árának megváltoztatása hogyan befolyásolja az emberek választási döntéseit az összes elérhető opció között."
Kattints a további képekért!

Egy egyszerű hiba elindíthatja a bőröndöd egy teljesen más utazásra, mint amire eredetileg szántad.

Leadfotó: Pexels, forrás: scitechdaily.com

Oldalak

Video Szerelmi horoszkóp
Lifestyle
Ha téged is gyötör az álmatlanság, vesd be az alábbi trükköket.
Lifestyle
A Halak családi gondjai megoldódhatna vagy rosszabbra fordulhatnak. Napi horoszkóp.
Sztárok
Lucy Hale neve hallatán sokaknak azonnal a szépség, a tehetség és a stílus jut eszébe. Az amerikai színésznő és énekesnő, akit a legtöbben a Hazug Csajok Társasága című sorozat Aria Montgomery...