Mi történik? Ezen a misztikus helyen egyáltalán nem működnek a gravitáció törvényei

Nem mindennapi dolgokat tapasztalhat meg, aki ellátogat erre a rejtélyes helyre.

Mágneshegy

A kanadai New Brunswick tartományban, Moncton település határain belül, Quebec egyik legmagasabban fekvő területén található egy kicsi, meghatározhatatlan dombocska, ami immáron 80 éve zavarba ejti látogatóit titokzatosságával. Amikor ugyanis az 1930-as években az autók egyre gyakoribbak lettek Monctonban, a sofőrök rejtélyes jelenséget fedeztek fel a környéken: mikor levették a lábukat a fékről a domb alján, észrevették, hogy a kocsi felfelé kezd gurulni a lejtőn. Egyeseket megrémisztett a jelenség, másokat azonban sokkal inkább kíváncsivá tett: vajon mi okozhatja a furcsaságokat?

A legtöbben egyértelműen természetfeletti erőkkel kapcsolták össze a furcsa jelenséget: a paranormális spektrum a szellemektől a földönkívüliekig terjedt. Mint azonban utólag kiderült, valójában egy optikai illúzióról van szó, másnéven a gravitációs- vagy mágneshegyről.
Kattints a további képekért!

A Holt-tengeri tekercsek a történelmi dokumentumok között nagyon fontosnak számító darabok. Kialakulásuk körülményei máig tisztázatlanok, ráadásul van egy térkép, amelyet képtelenek megfejteni a kutatók.

Leadfotó: 123rf

Oldalak