Meseszép fotókon a világ legszebb főterei

Amikor ellátogatunk egy új városba, szinte elkerülhetetlen, hogy a város főterén kössünk ki. Az alábbi terek azonban külön okot adnak arra, hogy ellátogassunk egy-egy helyre. Fantasztikus hangulatukkal és remek látnivalóikkal szinte csak úgy vonzzák az embereket.

Rynek Glown
Lengyelországban található Európa egyik legnagyobb és legszebb főtere, a krakkói Rynek Glown. A sétány annyira élettel teli, hogy szinte mindenkit magához vonz, aki a városban jár. Krakkóban minden út ide vezet, közel a város szívéhez, ahol nevezetességek, kávézók, éttermek és bazárszerű kis üzletek várják az embereket. Ha igazán szerencsések vagyunk, akkor valamilyen rendezvényen is részt vehetünk a látogatásunkkor. Azonban nem szabad elkeserednünk, ha nincs semmilyen esemény, csupán látogassunk vissza este, amikor a hangulat a legélénkebb a téren, mert az élményben senki nem fog csalódni.

Plaza Hidalgo
Mexikóváros egyik legfontosabb része a Plaza Hidalgo, ahová a helyiek és a turisták egyaránt egy céllal mennek, amely nem más, mint a szórakozás és a kikapcsolódás. A téren szinte minden megtalálható. Számos bazárban kínálják portékáikat az árusok. Motívumokkal díszített hagyományos népi öltözékeket, díszes sombrerokat, mexikói csemegéket, fagylaltot és léggömböt szinte egy helyen beszerezhet bárki. A téren olyan nevezetesség látható, mint például a San Juan Bautista templom. Ha egy kis pihenésre vágyunk, akkor a Plaza Hidalgo körüli fák árnyékában feltöltődhetünk, miközben a helyi lurkók játékát nézzük a szökőkút körül.

Piazza Navona
Amikor megkérdezünk valakit, hogy szerintük melyik a legszebb sétány vagy főtér a világon, akkor az emberek nagy része azt mondja, hogy a Piazza Navona Rómában. Ez persze cseppet sem meglepő, hiszen a tér kimagaslóan szép, számos látványossággal, valamint remek programokkal büszkélkedhet. Olyan káprázatos dolgokat láthatunk itt, mint például a három teret ékesítő díszkút vagy a Santa Maria dell’ Anima templom. Az árusoknál csecsebecsékben és pazar karikatúrákban gyönyörködhetünk, miközben valamelyik kávézó vagy cukrászda főzött fagylaltjából falatozgatunk.

Piazza del Campo
Siennában található Olaszország gyönyörű főtereinek egyike, a Piazza del Campo. A gyönyörű épületekkel körülhatárolt téren hangulatos, teraszokkal ellátott kávézók és éttermek sora található, valamint itt tekinthetik meg a turisták a város híres díszkútját, az 1419-ben készült Fonte Gaia-t. A Piazza del Campo ad otthont az évente megrendezett híres siennai eseménynek, a Palionak, melyet egy évben kétszer rendeznek meg, július 2-án és augusztus 16-án. Az esemény igazán látványos és meghatározza a helyiek mindennapjait, így megéri a két nap valamelyikén ellátogatni a főtérre, igazán egyedi élményben lehet részünk.

Oldalak

Lifestyle
Természetesen ennek sem szabad bedőlni, és ismét csak az adatainkra utaznak a csalók Facebookon. Valóban vigyázzunk ezekkel a hirdetésekkel!
Lifestyle
A 43 éves komika eltökélte az életmódváltást, és céljától semmi sem tántoríthatta el.
Lifestyle
Milyen érzés a szex, pontosabban a behatolás férfi szemmel? 10 pasi válaszát olvashatod.