Utazás

Így változik a MÁV és a Volán menetrendje a hosszú hétvégén

A közlekedési cégek azt kérik, aki teheti, ne most utazzon.

Ünnepi menetrend

A MÁV és a Volánbusz is közzétette, hogyan módosul járatainak menetrendje a hosszú hétvégén. Nemzeti ünnepünk, március 15-e ebben az évben hétfőre esik, ennek megfelelően alakították át a vonatok és a távolsági buszok menetrendjét a közlekedési cégek. A vonatok március 14-én, vasárnap az ünnepnapi, 15-én, hétfőn pedig a vasárnapi menetrend szerint közlekednek – jelentette a MÁV. A már nem tanuló 26 éven aluli személyek a 33 százalékos hétvégi kedvezményt március 12-én 10 órától 15-én 23:59-ig vehetik igénybe - tették hozzá.

A hosszú hétvégén nem csupán a MÁV, de a Volánbuszok közlekedési rendje is változik. Március 14-én vasárnap munkaszüneti napnak megfelelő, 15-én a hét első tanítási és munkanapját megelőző munkaszüneti napnak megfelelő, 16-án a hét első tanítási és munkanapnak megfelelő rendben közlekednek a Volán járatai. A járványhelyzet eszkalálódása miatt a közlekedési cégek arra kérik az utazóközönséget, hogy aki teheti, ne most vegye igénybe szolgáltatásaikat. Ha pedig valaki mégis kénytelen utazni, ne személyesen, hanem interneten keresztül vagy mobiltelefonja segítségével vásároljon jegyet.

Fotó: 123rf

Derült és csapadékmentes időnk lesz ma, megfelelő látási viszonyok között lehet autózni.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Video Interjú Jakupcsek Gabriellával
Utazás
Sztárok
Tegnap este főleg, de még ma is szinte az egész ország Csoboth Kevin nevét skandálja. A skótok elleni bombagólját még sokszor meg fogjuk nézni.
Sztárok
Charlotte hercegnő már most lenyűgöző sportoló, édesanyja, Katalin hercegné nyomdokaiba lépve többféle sportot is szeret, a tenisztől a rögbiig. Ám egy sport különösen elrabolta a szívét: a futball.
Home&Design
Az orchidea az egyik legszebb virág az egész világon. Ha fordítunk egy kis időt a gondozására, akkor olyan gyönyörű lesz, mint még soha!