Mától új menetrend lép életbe a BKK-nál az iskolák kinyitása miatt

Az oktatási intézményekben ismét jelenléti oktatásra készülnek, ezért változott a menetrend.

Fenntartják a csúcsidőszaki járatsűrítéseket

Április 19-én, azaz a mai napon ismét megnyitják kapuikat az ország óvodái, továbbá az alsó tagozatos iskolák is, a kialakult helyzethez pedig a BKK is alkalmazkodik. Mától a tanítási időszakban érvényes menetrend szerint közlekednek majd a BKK járatai - közölte a nyilvánossággal a vállalat, továbbá mindenkit emlékeztettek rá, hogy bizonyos intézményekbe visszatér a jelenléti oktatás. A vállalat közölte: fenntartja a még korábban bevezetett, a csúcsidőszakra vonatkozó járatsűrítéseket, eszerint a tömegközlekedési eszközök a reggeli csúcsidőben, hosszabb idősávban – egészen 9 óráig – gyakrabban közlekednek, illetőleg délutántól több járat sűrűbben, a csúcsidőszaki követéssel közlekedik a kora esti órákig.

A BKK mindemellett április 19-től a hónap végéig ingyenessé teszi a közlekedést járatait az általános iskolák alsó tagozatos diákjai számára. Korábbi közleményükben azt írták ezzel kapcsolatban, hogy az érintett tanulók a hónap fennmaradó részében diákigazolványuk felmutatásával, jegy- vagy bérlet megváltása nélkül utazhatnak a MÁV-Volán-csoport járatain.

A járatok aktuális, a tanítási időszakban érvényes menetrendje megtekinthető a BKK honlapján, a bkk.hu/menetrendek oldalon, illetve a közlekedési társaság a Futár alkalmazás igénybevételét is ajánlja.

Fotó: 123rf

Hamarosan időszerű lesz ismét az égboltra emelnünk tekintetünket.

Leadfotó: 123rf

Oldalak