Utazás

Mától új menetrend lép életbe a BKK-nál az iskolák kinyitása miatt

Az oktatási intézményekben ismét jelenléti oktatásra készülnek, ezért változott a menetrend.

Fenntartják a csúcsidőszaki járatsűrítéseket

Április 19-én, azaz a mai napon ismét megnyitják kapuikat az ország óvodái, továbbá az alsó tagozatos iskolák is, a kialakult helyzethez pedig a BKK is alkalmazkodik. Mától a tanítási időszakban érvényes menetrend szerint közlekednek majd a BKK járatai - közölte a nyilvánossággal a vállalat, továbbá mindenkit emlékeztettek rá, hogy bizonyos intézményekbe visszatér a jelenléti oktatás. A vállalat közölte: fenntartja a még korábban bevezetett, a csúcsidőszakra vonatkozó járatsűrítéseket, eszerint a tömegközlekedési eszközök a reggeli csúcsidőben, hosszabb idősávban – egészen 9 óráig – gyakrabban közlekednek, illetőleg délutántól több járat sűrűbben, a csúcsidőszaki követéssel közlekedik a kora esti órákig.

A BKK mindemellett április 19-től a hónap végéig ingyenessé teszi a közlekedést járatait az általános iskolák alsó tagozatos diákjai számára. Korábbi közleményükben azt írták ezzel kapcsolatban, hogy az érintett tanulók a hónap fennmaradó részében diákigazolványuk felmutatásával, jegy- vagy bérlet megváltása nélkül utazhatnak a MÁV-Volán-csoport járatain.

A járatok aktuális, a tanítási időszakban érvényes menetrendje megtekinthető a BKK honlapján, a bkk.hu/menetrendek oldalon, illetve a közlekedési társaság a Futár alkalmazás igénybevételét is ajánlja.

Fotó: 123rf

Hamarosan időszerű lesz ismét az égboltra emelnünk tekintetünket.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Video Szerelmi horoszkóp
Utazás
Sztárok
Egyvalami bizonyos: brit trónörökösnek lenni nem csupán hatalmas felelősséggel, de busás vagyonnal is jár.
Sztárok
A legendás karakterszínész Mads Mikkelsen fia a megszólalásig hasonlít a híres édesapjára, bár Carl Jacobsen nem használja ki ennek az előnyeit, ugyanis nem lett belőle sem színész, sem pedig modell...
Lifestyle
Az összeköltözés egy párkapcsolat jelentős mérföldköve, amely számos változást és kihívást hozhat magával.