Utazás

Már nem tudott leugrani az elszabadult hidrogénballonról a férfi – Így élte túl

Két napig lebegett a férfi Kína felett, mire megtalálták.

Veszélyes munka a fenyőmaggyűjtés

Két nap után sikerült megmenekülnie egy kínai férfinak, aki fenyőmaggyűjtés közben elvesztette uralmát hidrogénballonja fölött, amellyel a magas fákon dolgozott, és több száz kilométerre elsodródott.

A kínai állami média szerint a Hu nevű férfi és társa vasárnap gyűjtött fenyőmagot egy erdős vidékén. Mikor a ballon elszabadult, a társa még le tudott ugrani róla, de Hu már nem, és mintegy 320 kilométert sodródott, mire megtalálták.

A férfival hétfőn a mobiltelefonján tudtak kapcsolatot teremteni a mentők, akik arra utasították, hogy lassan engedje le a léggömböt, hogy biztonságosan le tudjon szállni. A művelet egy napba tellett. A férfi megmenekülése után elmondta, hogy jól van, csak a háta fájdult meg, valószínűleg attól, hogy egész idő alatt állnia kellett. A helyi hatóságok szerint a negyvenes éveiben járó Hu egy kórházban lábadozik – írja az MTI.

A CNN online kiadása szerint az utóbbi években egyre jobban elterjedt Kínában a hidrogén- vagy héliumos léggömbök használata a fenyőmag gyűjtésére. Korábban is előfordult már, hogy a ballonnal elsodródtak, de nem ilyen hatalmas távolságra, mint Hu. A fenyőmaggyűjtők Kínában hagyományosan szöges cipővel másznak fel az akár 20 méter magas fákra. De a gyűjtés így is veszélyes vállalkozás.

A gyerekek a bárányok, a kormány a farkasok.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Utazás
Fashion&Beauty
Néha napján mind szeretnénk ragyogó, sima és rendezett frizurát – ennek leggyorsabb módja pedig a hajvasalás. Viszont, ha nem megfelelő módszerrel, illetve túl gyakran vasaljuk hajunkat, óriási...
Home&Design
Cikkünkben mutatunk pár ötletet, hogyan varázsolhatod csodaszigetté ezt a teret tavasszal.