Azt sem tudjuk melyiket válasszuk! - Ezek Málta legszebb strandjai

A máltai horizont három színben pompázik; égkék, mélykék, valamint az aranysárga mészkövet idéző sávok tarkítják. A sziget e jellegzetes színárnyalatokban tündöklő tengerpartjai igazi mediterrán paradicsomok, legyenek akár puha fehér vagy arany homokkal borítottak, akár sziklákkal tagoltak. Mutatjuk is a legszebbeket!

Kifogástalan víz, csodás strandok

Málta egyik büszkesége, hogy természetes fürdővizeinek köszönhetően az EU a vízminőség szempontjából értékelt országok három legjobbja közé sorolta. A kifogástalan víz a hatalmas, kék éggel és a forró, mediterrán napsütéssel az eszményi tengerparti nyaralás összes kellékét rendelkezésünkre bocsátja. Éppen ezért nem könnyű a döntés, hogy melyik strandot is célozzuk meg a sok csodás part közül, de választási lehetőség szerencsére bőven akad.

Máltai partokon

Nyugat: Ghajn Tuffieha és Golden Bay

Ha kifejezetten homokos strandra vágynak, akkor érdemes a máltai partok kínálatából választanunk, ideális lehet például Ghajn Tuffieha és a Golden Bay (Arany-öböl) a sziget nyugati végén, ami a turisták és a helyiek körében egyaránt nagyon népszerű. Ez utóbbi bizonyos időpontokban meglehetősen zsúfolt, viszont a Ghajn Tuffieha ezzel szemben védett terület, amelyen alig hagyott nyomot az emberi kéz.

Észak: Ghadira-Bay és Paradise-öböl

A leghosszabb egybefüggő homokos partszakasz Mellieha-nál a Ghadira Bay ami kékzászlós strandként a legnépszerűbb és nyáron a legzsúfoltabb partszakasz a szigeteken. Némileg félreesőbb hely a Paradise-öböl Cirkewwához közel, ahol a gozói kompok kikötnek, ami bár kicsit elszigetelt, de könnyen megközelíthető, és számos élményt kínál: különösen jó például snorkellezéshez, és népszerű helyszíne a hétvégi tengerparti buliknak is.

Dél: St Peter's Pool

A sziget déli részén, a Delimara Point csúcsánál fekvő St Peter’s Pool a Marsaxlokk-öböl menti, festői Marsaxlokk halászfalura néz. Gyönyörű ez a táj, és szerencsére sikerült valamilyen módon elkerülnie a körülötte terjedő urbanizációt így itt viszonylag érintetlen tengerpart fogadja a látogatókat.

Gozó kincsei

Qbajjar, Dwejra és a Ramla öböl

Két további csodás, sziklás fürdőhely található Málta testvérszigetén, Gozón is: Qbajjar és Dwejra. Qbajjar a Marsalforn nevű tengerparti üdülőhely kavicsos strandja, ahol ötvözni lehet a pihentető napozást a történelemmel és a helyi hagyományokkal való ismerkedéssel. Dwejra partjainál pedig a hívogató, mély, kristálytiszta víz nemcsak fantasztikus búvárkodást ígér, de nagyszerű víz alatti fényképeket is készíthetünk itt.

Sőt, mi több, ezt a lélegzetelállító helyszínt nemrég a George R. L. Martin-féle regényfolyamból készített Trónok Harca-tévésorozatban is megörökítették a Drogo és Denearys között kötött dothraki házasság háttereként sok más fantasztikus máltai helyszínnel egyetemben, így mára már egyértelműen a képzeletbeli Westeros és a Keleti Földek Keskeny-tengeren túli hátterét is jelenti. A szigeten található Ramla-öböl pedig hatalmas, vörös homokos strandjával és a fölötte elnyúló hegyek látványos panorámájával hívogat.

Comino büszkesége

A Kék Lagúna

Comino Kék Lagúnája szintén lenyűgöző, itt sziklás és homokos részek váltják egymást a fehér homokkal megágyazott türkiz lagúnát körülölelő vékony tengerparton. Ezt a földközi-tengeri paradicsomot is sok filmben láthattuk már korábban, legutóbb például a Trója című eposzban.

Most azonnal indulnál? (x)

A Ryanair heti két közvetlen Budapest-Málta járatának köszönhetően könnyen napokon belül valamelyik csodás strandon találhatjuk magunkat, hiszen március 27-től minden hétfőn és pénteken közvetlen járat repíti utasait a szigetre. Egyszerű foglalás és alacsony árak, ne hagyd ki Te sem ezt a szuper lehetőséget!

Oldalak

Lifestyle
A Bika ma könnyen megbánthat valakit, akit szeret. Napi horoszkóp!
Sztárok
Nem esett messze az alma a fájától! A szívdöglesztő Paris pont olyan megnyerő és sármos, mint világhírű édesapja, Pierce Brosnan.
Sztárok
Katalin hercegné nemrég egy fontos eseményen vett részt, ahova férje, Vilmos is elkísérte. A leendő királyné egy ponton férje felé fordult, fagyos pillantása pedig komoly üzenetet rejtett…