Egertől Kaposvárig - Ezek Magyarország legszebb terei

Bár valószínűleg nem lehet elfogulatlanság nélkül írni a legszebb magyar terekről, ráadásul a lista is igen hosszú lenne, ha mindet szeretnénk felsorolni, én most mégis megpróbálom! 6 csodaszép helyről olvashatsz cikkünkben, amely egytől egyig Magyarországon található. Nézd végig összeállításunkat és gyönyörködj hazánk szépségeiben!

Eger, Dobó tér

Elfogultság ide vagy oda, a legszebb főterek között ott a helye az egri Dobó térnek! A történelmi belváros szíve ez, amelyet barokk épületek ölelnek körbe és ahonnan ráláthatunk a várra is. A teret a kardot magasba emelő Dobó István szobra uralja, fő látványossága pedig a Minorita templom. A tér nemrég teljes felújításon esett át, ám szépségéből így sem vesztett, immár egy modern szökőkút is várja az idelátogatókat.

Siófok, Fő tér

Bár Siófokról elsőként mindenkinek a bulik és a Balaton jut az eszébe, ha itt járunk, érdemes egy kicsit eltávolodni a parttól és szétnézni a belvárosban is. A főtér nemrég felújításon esett át, megújult a település jelképe, a kilátóként is funkcionáló víztorony, kicserélték a burkolatot és a növényzetet is. Órákig elücsörögnénk itt a napsütésben, miközben elnyalunk egy fagyit és hallgatjuk a hajót formáló szökőkút csobogását, amelynek fedélzetén Széchenyi István szobra magasodik.

Baja, Szentháromság tér

Bajáról elsőként mindenkinek a halászlé jut az eszébe, de aki már járt itt, annak azonnal beugrik a csodás Szentháromság tér. Hangulatos jellegét a kockakő burkolat adja, valamint a neoreneszánsz Városháza és a Szentháromság-szobor. Sokan hasonlítják a velencei Szent Márk térhez, ami nem is csoda, hiszen itt járva valóban úgy érezhetjük, mintha egy mediterrán városban lennénk.

Fotók: eger.hu, siofok.hu, baja.hu

Oldalak

Lifestyle
Hogy mi minden lapulhat egy női táskában, arról órákon át lehetne anekdotázni, egy friss történet azonban minden korábbi képzeletet felülmúl.
Lifestyle
Hogy is van a mondás? Egy fecske nem csinál nyarat – de az első farsangi jelmezt kereső poszt képes lavinát elindítani az online szülői csoportokban. Például az egyik Wednesday-jelmezt kereső poszt...
Lifestyle
Majdnem megállt az 59 éves nő szíve, amikor a Facebook-on belefutott egy étterem reklámvideójába. A felvételen a kilenc éve elhunyt férje ült egy asztalnál.