"Egyedülálló, mesteri": így látnak minket a külföldiek

Egészen elképesztő, milyen véleménnyel vannak rólunk a hozzánk látogató turisták.

"Egyedülálló, mesteri..."

Zoe Johnson, a Telegraph.co.uk nevű angol portál újságírója március 15. alkalmából összegyűjtötte mindazokat a külföldiek számára kedves dolgokat, amikért szívesen látogatnak a turisták Magyarországra. Többek között szokásokat, helyeket és nevezetességeket is kiemeltek, valamint egyedülálló gasztronómiai kínálatunk sem maradt ki a listából. Nézzük, hogy látnak minket mások, és egyben mikre lehetünk büszkék!

1. Egyedülálló hely nyaralásra

A cikkben elsőként említették meg a Balatont, illetve Hévíz is felmerült már rögtön a lista elején, mint a gyógyfürdők legjobbja. Ma a magyarok közül is még mindig sokan választják a "hazai tengert", ha nyaralásra kerül a sor. Mi is imádjuk, mert az ország bármely sarkából pár óra alatt ott vagyunk, és tényleg olyan egyedülálló érzést és hangulatot biztosít, amiért megéri autózni, vonatozni, buszozni, amivel tetszik.

2. Elég jól "feltaláljuk magunkat"

A külföldiek szerint igazi feltaláló nép vagyunk, ott van például a nevezetes Rubik-kockánk, amit sokan egész életünk során nem sikerül kiraknunk. Itt muszáj megjegyeznünk egy tippet: ha átragasztgatjuk az egyes színeket, akkor tuti eredményesek leszünk. Utóirat: ez a trükk le van védve (kacsintós fej).

3. Anonymus szobra, amitől jobb írók leszünk

Nem olyan rég készítettünk egy listát olyan budapesti szobrokról, melyek tényleg szerencsét hoznak. Cikkünkben szerepelt Anonymus tolla is, ami arról híres, hogy aki megérinti, jobb író válik belőle és rengeteg ihletet kap. A külföldiek is érdekesnek tartják, hiszen a "25 dolog, amit nem tudtál Magyarországról" című összeállításukban ez is szerepel.

Lapozz, cikkünk folytatódik!

Fotók: Casapanorama.hu, Telegraph.co.uk, Panoramio.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!