Utazás

Ilyen még nem volt az emberiség történetében: ma üzenetet kapunk a világűrből

Május huszonnegyedike fontos dátumként fog bevonulni az emberiség történetébe.

Valósággá válik, amiről eddig csak ábrándoztunk

Eddig csupán eljátszadoztunk a gondolattal, milyen is lenne, ha egy szép napon üzenetet kapnánk egy idegen bolygóról. Nos, úgy látszik, ez a szép nap most felvirradt: 2023. május 24-én, szerdán végre megtapasztalhatjuk az egyszerre izgalmas és hátborzongató érzést. Egészen pontosan este 9 órakor érkezik majd egy rejtélyes üzenet a kék planétára - írja az IFLScience. De pontosan honnan? Lapozz, a galériából ezt is megtudhatod!

A Marsról, az Európai Űrügynökség ExoMars Trace Gas Orbiter (TGO) nevű űrszondájáról küldik majd az üzenetet a Földre. Ezután körülbelül 16 perccel megérkezik majd hozzánk a jel, amit dekódolni kell. Az üzenet detektálásában és megfejtésében három obszervatórium vesz majd részt.
Kattints a további képekért!

Eltöprengtél már valaha azon, hogy a közvetlen környezetedben, a baráti, ismerősi körödben hányan láttak már UFO-t életükben? Nos, ha hinni lehet a National Geopraphic közleményének, akkor bizony nem kevesen.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Utazás
Sztárok
Merle Oberon nézők millióinak szívébe lopta be magát, de a filmszakma is rajongott érte, köszönhetően fantasztikus tehetségének, no és persze lehengerlő szépségének. Sorsa végül mégis úgy alakult,...
Sztárok
Barbara Wussow a nyolcvanas években A klinika című sorozatban nyújtott alakításának köszönhetően lopta be magát a nézők szívébe. A színésznő már a hatodik X felett jár, de még mindig remek formában...
Lifestyle
Az egyetemista lány másnaposan fedezte fel, hogy valami egészen fantasztikus dolgot kreált. A fiatal feltaláló egy vagyont keresett a nem mindennapi ötlettel.