Utazás

Ez jelenleg a legbiztonságosabb ország a bolygón

Akár utaznál, akár költöznél ide, jól teszed.

A legbiztonságosabb hely

Senki nem szeretné, ha a vakációját megzavarná egy hirtelen terrortámadás, természeti katasztrófa, egy esetleges lopás vagy rablás, netán kiszámíthatatlan időjárási viszonyok. Ha az ember nyaralni/utazni megy, akkor pihenni és kikapcsolódni akar, mindenféle negatív élmény nélkül. Persze soha nem lehet garantálni a 100 százalékos nyugalmat, elégedettséget és boldogságot, de azért akad néhány hely a bolygón, ahol elég közel lehetünk a tökéletes feltöltődéshez és biztonsághoz. Amennyiben jól éreznéd magad, megtapasztalnád, milyen élni egy teljesen más kúltúrában, mint a miénk és egy igazán egzotikus, különleges, kissé talán elszeparált környezetbe vágynál, akkor van egy szuper tippünk/lokációnk számodra, amire nem lesz panaszod.

GPI

Az úgynevezett globális békeindex vagy GPI (Global Peace Index) a leghatékonyabb mód annak felderítésére és vizsgálatára, mely országok a legbiztonságosabbak a turisták, utazni vágyók számára. Alapvetően az adatoknál az a jó eredmény, ha a szám minél alacsonyabb egy-egy nemzet esetében, mert a skála azt mutatja, mekkora a zűrzavar, a "negatív béke" az adott helyen. A GPI-módszertanban három fő tényezőt vesznek figyelembe: a folyamatban lévő belföldi és nemzetközi konfliktusokat, a társadalmi biztonság mértékét, valamint a militarizáció hatékonyságát. Az egyes mutatókból a szakemberek kiszámítják a pontokat, majd ötös skálára normalizálják.

A top öt és a nyertes

A galériában felsoroljuk, mely országok a GPI szerint a legbiztonságosabbak 2021-ben.

5. Szlovénia (1,315)
Kattints a további képekért!

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Utazás
Fashion&Beauty
A brit királyi családban jól ismert, hogy a szépség terén az egyszerűség a divatszabály. Ám Diana hercegnő megmutatta, hogy vannak szabályok, amiket érdemes megszegni.
Lifestyle
A Halak életében lehetőségekkel teli időszak veszi kezdetét. Napi horoszkóp!
Lifestyle
Az Ikrek szintet lép a szerelmi életében, és jöhet a házasság vagy a családalapítás. Heti horoszkóp.