Utazás

Lavina miatt halt meg egy lengyel turista a Tátrában

A lengyel hegyimentők már nem tudták megmenteni annak a 34 éves lengyelországi férfinek az életét, akit magányos túrája során lavina sodort el a tátrai Swinica-katlan térségében – írja az MTI a Polsat News lengyel kereskedelmi hírtelevízióra hivatkozva.

Éjszaka sem tért vissza a túráról

A közepes nagyságú lavina a lengyel tátrai hegyimentő-szolgálat (TOPR) szerint szombat délután omlott le. A mentőket vasárnapra virradóan a férfi hozzátartozói riasztották, miután éjszaka sem tért haza a magányos túráról.

A turista magánál viselte a lavinaveszély esetén használatos rádiós jeladót, amelynek köszönhetően a TOPR gyorsan megtalálta a hómezőben. A férfi azonban akkor már nem élt.

A lengyelországi Tátrában több napja havazik, az 1700 méter feletti magasságban jelenleg kettes szintű lavinariadó van érvényben az ötfokú nemzetközi skálán.

Hárman életüket vesztették a svájci Alpokban Zermatt térségében egy lavinában – írja az MTI. Egy negyedik személyt sikerült élve, de sérülésekkel kimenteni a hótömegek alól.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Utazás
Fashion&Beauty
A 27 esztendős divatmodell mindenkit lehengerelt a The Apprentice című film cannes-i premierjén: a világsztár átlátszó ruhában, melltartó nélkül hódított a vörös szőnyegen.
Sztárok
13 esztendő telt el azóta, hogy Katalin hercegné és Vilmos herceg kimondták egymásnak a boldogító igent a londoni westminsteri apátságban, házasságuk pedig azóta is töretlen. Egy bennfentes szerint...
Lifestyle
Ha konyhai praktikákra van szükséged, valószínűleg nem Ryan Gosling az első, aki eszedbe jut, a színész viszont egy elképesztően zseni trükköt osztott meg nemrégiben rajongóival.