Jövő szerdán két évre lezárják a Lánchidat a gyalogosok elől

Hamarosan kezdetét veszi a Lánchíd korszerűsítése Budapesten, ezért a március 17-i, részleges munkaterület-átadás és -átvétel során lezárják a hídfők környezetét és a hídjárdát is - közölte a BKK.

Kezdetét veszi a Lánchíd felújítása

Elkezdődik Magyarország egyik legfontosabb kulturális örökségének és jelképének, a Lánchídnak a korszerűsítése. A március 17-i, részleges munkaterület-átadás és -átvétel során lezárják a hídfők környezetét és a hídjárdát is. A gyalogosok egészen a felújítás 2023-as tervezett befejezéséig nem mehetnek át a Lánchídon, ezért az ünnepi hosszú hétvége kiváló alkalom arra, hogy hídbúcsúztató sétát tegyenek rajta - írja közleményében a BKK. Hozzáteszik: március 13-tól 15-ig, azaz szombattól hétfőig a Lánchíd csak a járókelőké lesz. A Fővárosi Önkormányzat egyebek mellett ingyenes plakátkiállítással és telefonon játszható kincskereső játékkal várja az érdeklődőket. (Az ünnepi programról bővebben az önkormányzat hivatalos oldalán lehet olvasni.) A BKK azt írja, a járdák március 17-i lezárására azért van szükség, mert a kivitelező A-Híd Zrt. így tudja zavartalanul elvégezni az előkészítő munkákat, vizsgálatokat és felméréseket. Ezekre többek között a darupálya kiépítése, valamint az odaépülő állványzat felállítása miatt van szükség.

A közúti forgalomnak várhatóan 2022 decemberében adják vissza a hídpályát, a gyalogos járdák azonban a munkák 2023-as befejezéséig munkaterületek maradnak. A Lánchíd korszerűsítése változást hoz majd a fővárosban közlekedők életébe, ezért a forgalomzárás és a felújítás részleteiről a BKK folyamatosan tájékoztatást ad. A közbeszerzési eljáráson nyertes A-Híd Zrt. nettó 18,8 milliárd forintért újíthatja fel hazánk egyik legfontosabb kulturális örökségét és szimbólumát. A korszerűsítés már nem tűrt halasztást.

Fotó: 123rf

A közlekedési cégek azt kérik, aki teheti, ne most utazzon.

Leadfotó: 123rf

Oldalak