Villám KRESZ-teszt: szerinted szabályos a képen látható előzés? A legtöbb ember rosszul tippel!

Most kiderül, mennyire vagy zseni!

Vajon te az utak ásza vagy?

Jogosítvány és több éves vezetési tapasztalat? Még ez a két dolog sem garantálja azt, hogy mindent tökéletesen és szabályosan csinálunk az utakon, hiszen a közlekedési táblákkal, a kereszteződésekkel vagy éppen a körforgalmakkal a legtöbbünknek meggyűlik a baja. Vezetés közben az utakon könnyen kialakulhatnak olyan helyzetek, amelyekkel korábban még nem találkoztunk, ilyenkor pedig a lehető leggyorsabban kell átgondolnunk azokat az elméleti dolgokat, amelyeket a KRESZ teszt elvégzése előtt magoltunk szüntelen. Nem árt tehát olykor felfrissíteni tudásunkat – cikkünkben most egy becsapós feladványt mutatunk, ahol el kell döntened, szerinted szabályos-e a képen látható előzés.

A kérdés pontos leírása:

Lakott területen belül vezeted az „A” jelű autódat. Szabályos a képen látható előzés?

Válaszlehetőségek:

A: Nem, mert a harmadik sávban kizárólag motorkerékpár előzhet.

B: Nem, mert csak lakott területen kívül szabad a harmadik sávban előzést végrehajtani.

C: Igen, ha az előzés feltételeit betartod.

Lapozz a megoldásért!

Fotó: YouTube/KRESZ TV

Oldalak

Video Marics Peti első filmszerepének kulisszatitkai
Fashion&Beauty
Idén újra divatba jöttek az egyrészes fürdőruhák, Sydney Sweeney pedig le is csapott néhányra, amelyek tökéletesen mutattak irigylésre méltó alakján.
Sztárok
Kihirdették a Szentkirályi Tehetségprogram három nyertesét, amelyben ezúttal női sportolók diadalmaskodtak. A szakmai zsűri a 14-18 éves fiatal sportolók közül választotta ki azt a hármat, akiknek a...
Lifestyle