Utazás

Lassan kifehéredik a táj: még a héten megérkezik az első hó Magyarországra

A következő napok időjárását mediterrán ciklonok határozzák meg. Nemcsak számottevő csapadék várható, de ugyanakkor hideg levegő árasztja el a kelet-európai síkságot, s a két tényező együttesen havazást eredményezhet.

Nemcsak a hegyekben, síkvidéken is kialakulhat hólepel

Mediterrán ciklonok alakítják a következő napok időjárást, már szerdán többfelé hullhat kiadós eső. Átmeneti szünet után pénteken egy újabb mediterrán ciklonnak köszönhetően ismét csapadék érkezik. Ekkorra északkelet felől a Kelet-európai-síkságot elárasztó hideg levegőből már az északi-északkeleti országrészbe is eljut annyi, amely épp átfedésbe kerülhet a csapadékkal, így északon, északkeleten megérkezhet az első havaz - számol be róla friss cikkében az Időkép.

Hozzáteszik: nagyobb eséllyel a hegyekben számíthatunk megmaradó hóra, de helyenként síkvidéken is kialakulhat hólepel. A Zempléni-hegységben, a Bükkben és a Mátrában viszont akár néhány centiméteres hótakaró is befedheti a tájat.

Fotó: 123rf

Lapozz, azonnal folytatjuk!

Oldalak

Utazás
Lifestyle
Immáron 10. alkalommal ítélték oda a Televíziós Újságírók Díját a legjobb tévés produkcióknak, műsorvezetőknek és televíziós színészeknek. A rangos kitüntetést ezúttal is a hazai sztárvilág...
Fashion&Beauty
Hamarosan felvehetjük a rövidnadrágokat, de ha érdekel, hogy melyik fazon lesz a divat idén, akkor nézd meg a cikkvégi galériánkat!
Home&Design
Két mexikói testvér nagyot álmodott és az egy szem szobanövényükből mára milliárdos értékű vállalkozást kreáltak.