Utazás

Rendkívüli! Orosz rakéták csapódhattak be a NATO-tag Lengyelország területén - ez akár a harmadik világháború kirobbanását is jelentheti

Ha a február óta zajló háború során Oroszország és a NATO katonai ereje közvetlenül is összecsapna, az valószínűleg atomháborúhoz - és akár a földi élet végéhez is - vezethetne. Most pedig úgy tűnik, még akár erre is van esély.

Két ember meghalt a robbanás során

Kedd este robbanás történt a Lengyelországban, az ukrán határ közelében található Przewodów településen - adta hírül a Telex.hu. Egy mezőgazdasági területet érintett a detonáció, melynek következtében két ember életét vesztette, s a helyszínen egy traktor is megsemmisült. Sajtóértesülések szerint a robbanást Oroszországból érkező rakéták okozták. Az eseményt követően a lengyel kormány rendkívüli ülést hívott össze, Magyarországon pedig a Védelmi Bizottság ülésezett soron kívül.

Az orosz-ukrán háború kirobbanása óta a fegyveres konfrontáció még semmilyen tekintetben nem érintett NATO-tagállamot. Ha bebizonyosodik, hogy a robbanást valóban Oroszországból érkezett rakéták eredményezték, akkor azonban fordul a kocka. Amennyiben Oroszország és a NATO katonai ereje közvetlenül is összecsapna, az valószínűleg atomháborúhoz - és akár a földi élet megszűnéséhez is - vezethetne. A február óta eltelt időszakban ennek egyetlen alkalommal sem volt magas a kockázata, azonban a mostani események mindent megváltoztathatnak.

Moszkva mindeközben intenzív támadást indított Ukrajna ellen, ennek következtében mintegy 7 millió otthon maradt áram nélkül, sőt egy harmadik országban, Moldovában is megszűnt az áramellátás, valamint találat érte az áramellátót a belarusz-ukrán határon, így leállt a Barátság kőolajvezeték. A vezetékben kár ugyan nem keletkezett, de áramellátás nélkül a szivattyúk nem működőképesek. Számos európai ország azonnal ígéretet tett a NATO területének megvédésére.

Lapozz, a cikk rögtön folytatódik!

Oldalak

Video Tóth Andi ekkor térne visssza az énekléshez
Utazás
Sztárok
A közkedvelt televíziós első ízben mutatta meg a nyilvánosságnak lányunokáját, Lindát.
Utazás
A Somogy megyei Balatonkiliti határában észlelték a rengést - tudatta a Földfizikai és Űrtudományi Kutatóintézet Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatóriuma.
Sztárok
Iszak Eszter és Gyurta Dániel február közepén jelentették be, hogy első közös gyermeküket várják, most pedig meg is érkezett a kis Mirabella, akiről édesanyja posztolt fotót az Instagramon.