Utazás

Rendkívüli! Orosz rakéták csapódhattak be a NATO-tag Lengyelország területén - ez akár a harmadik világháború kirobbanását is jelentheti

Ha a február óta zajló háború során Oroszország és a NATO katonai ereje közvetlenül is összecsapna, az valószínűleg atomháborúhoz - és akár a földi élet végéhez is - vezethetne. Most pedig úgy tűnik, még akár erre is van esély.

Két ember meghalt a robbanás során

Kedd este robbanás történt a Lengyelországban, az ukrán határ közelében található Przewodów településen - adta hírül a Telex.hu. Egy mezőgazdasági területet érintett a detonáció, melynek következtében két ember életét vesztette, s a helyszínen egy traktor is megsemmisült. Sajtóértesülések szerint a robbanást Oroszországból érkező rakéták okozták. Az eseményt követően a lengyel kormány rendkívüli ülést hívott össze, Magyarországon pedig a Védelmi Bizottság ülésezett soron kívül.

Az orosz-ukrán háború kirobbanása óta a fegyveres konfrontáció még semmilyen tekintetben nem érintett NATO-tagállamot. Ha bebizonyosodik, hogy a robbanást valóban Oroszországból érkezett rakéták eredményezték, akkor azonban fordul a kocka. Amennyiben Oroszország és a NATO katonai ereje közvetlenül is összecsapna, az valószínűleg atomháborúhoz - és akár a földi élet megszűnéséhez is - vezethetne. A február óta eltelt időszakban ennek egyetlen alkalommal sem volt magas a kockázata, azonban a mostani események mindent megváltoztathatnak.

Moszkva mindeközben intenzív támadást indított Ukrajna ellen, ennek következtében mintegy 7 millió otthon maradt áram nélkül, sőt egy harmadik országban, Moldovában is megszűnt az áramellátás, valamint találat érte az áramellátót a belarusz-ukrán határon, így leállt a Barátság kőolajvezeték. A vezetékben kár ugyan nem keletkezett, de áramellátás nélkül a szivattyúk nem működőképesek. Számos európai ország azonnal ígéretet tett a NATO területének megvédésére.

Lapozz, a cikk rögtön folytatódik!

Oldalak

Utazás
Fashion&Beauty
Irritációt és szárazságot észlelni bőrünk bármely területén kellemetlen. Száraz szemhéjjal küzdeni viszont különösen fájdalmas és zavaró tud lenni.
Lifestyle
Ennyire hatékony és sokoldalú ital nem igen van, szóval érdemes már most raktároznod belőlük, hogy mindig kéznél legyenek!
Lifestyle
Az Ikrek óriási terhektől szabadul ma meg. Napi horoszkóp!