Ez a világ egyik legveszélyesebb helye: senki sem teheti be a lábát erre a szigetre, ahol halálos mérgű kígyók ezrei élnek

Izomsorvadás, agyvérzés és bélvérzés is lehet a jutalma annak, aki beteszi a lábát erre a halálos szigetre, ahová egyébként érthető okokból kifolyólag szigorúan tilos a belépés.

Kígyósziget

Egy hely sokféleképpen lehet veszélyes: a magas bűnözési ráta vagy éppen az élővilág épp ilyen tényező. Utóbbi csoportba tartozik a Brazíliához tartozó Ilha da Queimada Grande, azaz a Kígyósziget is, amely az egyik legveszélyesebb mérgeskígyó, az arany lándzsakígyó otthona. A halálos mérgű kígyók hatalmas számban vannak jelen a szigeten, amely érthető okokból kifolyólag lakatlan: négyzetméterenként 1-5 kígyóval is találkozhatunk. Ez azt jelenti, hogy a 0,43 négyzetkilométeres szigeten gyakorlatilag mindenhol ezekbe a hüllőkbe botlik az ember, már aki idemerészkedik: nem árt tudni ugyanis, hogy a kígyók marása veseelégtelenséget, izomelhalást, agyvérzést és bélvérzést, legrosszabb esetben pedig halált is okozhat. Galériánkban mutatjuk a kígyók lakta szigetet!

A sziget első pillantásra egy gyönyörű hely: bámulatos partszakasz, hatalmas trópusi fák, sötétkék óceán, világos sziklák – igen ám, de a brazil természeti szépségek sok más lélegzetelállító helyétől eltérően a Kígyósziget nem az a hely, ahová az ember nyaralni indul.
Kattints a további képekért!

Neked feltűnt már, hogy mindig a bal oldalon szállunk be a repülőgépekbe? Itt a válasz a sokakat foglalkoztató kérdésre.

Leadfotó: 123rf

Oldalak