Utazás

Ingyen repülőjegyet kaphatsz Hongkongba, ha még idén utazol

Tavaly a hongkongi turisztikai testület bejelentette, hogy 2023-ban félmillió ingyenes repülőjegyet osztanak szét a turizmus fellendítésének céljából – és ez most végre hivatalosan is megtörténik. Az ajándékozás részleteit február 2-án hozták nyilvánosságra a „Hello Hong Kong” kampány részeként.

Ingyen repülőjegyek Hongkongba

A hongkongi turisztikai hivatal még 2020-ban vásárolt jegyeket a légitársaságoktól a légiközlekedési ágazatnak nyújtott kormányzati támogatási csomag részeként. Egy Hongkongba tartó egyirányú járat általában 500 fontba kerül Londonból, vagy 1000 dollárba az Egyesült Államok nyugati partjairól, és a becslések szerint az ajándékozási program összesen 2 milliárd hongkongi dollárba kerül majd a hongkongi kormánynak. De ez egyértelműen megéri egy olyan desztinációnak, amelynek turisztikai ágazata többé-kevésbé teljesen összeomlott az elmúlt néhány évben – először a 2019-es polgári zavargások, majd a járvány és így a világ egyik legszigorúbb utazási korlátozása miatt.

Mutatjuk, hogy mi a dolgod, ha szeretnél nyerni:

Mikor indul az ingyenes repülőjegyek értékesítése? A hongkongi ingyenes jegyeket a következő hónapokban fokozatosan osztják ki. A Cathay Pacific légitársaság bejelentette, hogy kezdetben 80 000 jegyet adnak a délkelet-ázsiai országok lakosainak. A Kínából érkező utazók április 1-től jelentkezhetnek, a világ többi része – így Európa és az USA – május 1-től kaphatnak jegyet.
Kattints a további képekért!

Leadfotó: 123rf, Forrás: Timeout

Oldalak

Utazás
Fashion&Beauty
Mutatjuk a 2023-as nyári manikűrtrendeket, amelyek között biztosan találsz neked valót.
Lifestyle
A banán általában a fogyókúrázók mumusa, így ha le szeretnénk dobni magunkról néhány kilót, biztosan lekerül a fogyasztandó gyümölcsök listájáról. Ez a nő most meghazudtolta az eddigi tényt, mutatjuk...
Sztárok
Gyurta Dániel öccse, Gyurta Gergely is elismert sportoló, világ- és Európa-bajnoki bronzérmes úszó.