Utazás

Döbbenetes külsejű lényeket hoztak felszínre az óceánból a kutatók: mintha nem is ebből a világból származnának - Fotók

A szakemberek az Indiai-óceánon található Karácsony-sziget és a Kókusz-szigetek közelében folytattak expedíciót, amikor rábukkantak a víz alatti élővilág különleges egyedeire.

Feltérképezték az óceán titokzatos mélyét

Kutatók egy csoportja az Ausztráliához tartozó, de az Indiai-óceánon található Karácsony-sziget és a Kókusz-szigetek közelében folytattak expedíciót, amikor a víz alatti élővilág furcsa küllemű egyedeire bukkantak - adott hírt róla az IFLScience nevű tudományos portál. A Museums Victoria Research Institute csapata szeptember végén indult el 35 napos felfedezőútjára. Küldetésük során többsugaras visszhangszonda segítségével térképezték fel a régiós óceánfeneket, céljuk pedig az volt, hogy átfogó képet kapjanak a térség biológiai sokféleségéről. Dr. Tim O'Hara, a Museums Victoria tengeri gerinctelenek részlegének vezető kutatója, az expedíció kurátora elmondta: a szakemberek által talált élőlények egyharmada a nemzetközi tudományosság számára is egészen új felfedezést jelenthet. És hogy pontosan milyen élőlényeket is fedeztek fel a tudósok az óceán rejtélyes mélyén?

Lapozd fel galériánkat, máris mutatjuk!

A sétáló denevérhal különlegessége, hogy - mivel az úszásban nemigen jeleskedik - uszonyaikat végtagként használja, hogy helyváltoztató mozgást végezhessen a tenger fenekén.
Kattints a további képekért!

Az eset még a hetvenes évek alkonyán történt, a rejtélyes lény azóta sem bukkant fel többé a tengeren, viszont alaposan megrongálta a hadihajót.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Utazás
Fashion&Beauty
Az elmúlt hónapokban tanúi lehettünk a Barbiecore felemelkedésének és az Y2K reneszánszának, valamint az iskoláslánynak való öltözködés és a ringató balettcore hirtelen felfutásának.
Lifestyle
Futótűzként terjed a közösségi oldalakon egy feladvány - azt állítják, aki képes megoldani, az nagy valószínűséggel pszichopata.
Lifestyle
Mindenkivel előfordult már, hogy majd összeestünk az éhségtől, és beszaladtunk az első gyorsétterembe, ami az utunkba került. Ilyenkor általában szószt is kérünk a krumplihoz vagy csirkefalatokhoz.